Tota la vida

Potser és la cosa més maca que he fet mai per amor

Cristina Losantos
Cristina Losantos

Era inevitable: el olor de las almendras amargas le recordaba siempre el destino de los amores contrariados.
 
Encara bategava el nostre primer petó –un dilluns, el teu Peugeot 205, els meus vint anys i tretze dies– quan vam decidir que llegiríem una novel·la alhora, cadascú el seu exemplar. Potser és la cosa més maca que he fet mai per amor.
 
El meu llibre va anar i tornar de l’illa de l’avi. Me’l vaig endur a Binidalí i a cala Macarella i a Es Grau. Li vaig fer fotos al costat de les avarques blanques, amb el mar de fons. Sempre que l’agafo em sembla notar-hi l’olor de sal.
 
El capitán miró a Fermina Daza y vio en sus pestañas los primeros destellos de una escarcha invernal. Luego miró a Florentino Ariza, su dominio invencible, su amor impávido, y lo asustó la sospecha tardía de que es la vida, más que la muerte, la que no tiene límites.
 
No m’hi puc jugar res perquè ni ho sé del cert ni soc de fer apostes, però vull creure que ens la vam acabar al mateix temps, aquella novel·la màgica. Que vam llegir a la vegada (jo a Menorca, tu a Barcelona) la resposta que Florentino Ariza tenia preparada des de feia cinquanta-tres anys, set mesos i onze dies amb les seves nits.
 
Que és també el que hauria respost jo si algú m’hagués preguntat fa vint-i-set anys, deu mesos i quatre dies, amb les seves nits, quant creia que duraria aquell nosaltres acabat d’estrenar.
 
Tota la vida.
 

Eva Piquer

Comentaris

  Anònim Abril 4, 2017 10:17 pm
  La meva novel.la preferida!! ♥
  Anònim Abril 5, 2017 12:05 pm
  Els llibres compartits... de les millors complicitats de la vida! Una deliciosa història d'amor, aquest escrit. Gràcies!
  143 Abril 6, 2017 12:12 pm
  Gràcies Eva per il·luminar.
  Amantònim Abril 6, 2017 12:51 pm
  M'ha provocat un calfred final. Gràcies per fer-ho senzill i, alhora, difícil.
  Mrs Abril 9, 2017 2:49 pm
  Absolutament impressionant. Com es pot dir i transmetre tant en unes paraules. Màgic.
  Anònim Abril 13, 2017 12:48 am
  Sentiments a flor de pell. Sentiments de cor endins. Amb quina sensibilitat expresses un sentiment tan profund com pot ser l'amor de tota una vida. Gràcies per compatir-ho.
  Anònim Abril 25, 2017 10:25 am
  Jo també he llegit simultàniament, a milers de quilòmetres de distància, un mateix llibre. Una manera de tenir a prop persones que estimes.
  Marta Alabart Juny 4, 2017 12:12 pm
  ...és això que expliques. Preciós, Eva. Gràcies
  Anònim Juliol 31, 2019 4:18 pm
  Això és el que li vaig dir al mossèn; quan em va preguntar si tenia clar que això de casar-se és per molt de temps. Jo li vaig dir: per tota la vida! El que no saviem en aquell moment és que la teva, amor meu, seria tan curta.

Nou comentari

Les flors de cada mes
Un calendari ens ensenya què floreix, de gener a desembre, en un jardí molt especial de Londres
Més entrades...