Foto: Bernat Almirall


Les 14 cançons més especials de Jaume Nin, guitarrista dels Búhos, i el motiu pel qual les ha escollit són:

1. A Hard Day’s Night, The Beatles
Va ser el meu primer contacte amb la música pop rock. Recordo escoltar infinitat de cops el vinil blau i vermell a l’equip Hi-Fi del meu pare.

2.Tarragona m’esborrona, Els Pets
Una de les primeres cançons en català que em van flipar, fins i tot abans d’haver anat mai a cap concert.

3. Faran de tu un heroi, Lax’n’busto
De Lax’n’Busto hi ha moltes cançons que m’agraden, però aquesta és d’aquelles que encara quan l’escolto em fan deixar de fer allò que estic fent per prestar-li tota l’atenció.

4. Sweet Child O’Mine, Guns N’Roses
Aquest grup, tot i no haver-los pogut veure mai en directe, em va marcar especialment. A les bones èpoques eren uns mestres de parir himnes del rock.

5. Thunderstruck, AC/DC
Quan vaig sentir aquesta cançó als 13 anys, vaig tenir la necessitat imperial d’aconseguir la cinta de casset i no deixar d’escoltar-la. Sovint encara em passa.

6. Basket Case, Green day
Quan va sortir aquesta cançó, no hi havia dia que no agafés la guitarra i no xaporregés, amb més o menys gràcia, la lletra i els acords.

7. Come Out and Play, Off Spring
Una mica igual que el Basket Case. Crec que d’alguna forma van reinventar el hardcore californià.

8. Smells Like Teen Spirit, Nirvana
Què dir d’aquesta cançó? Senzillament és una obra mestra de la música en general. Ha estat la banda sonora de les meves millors festes.

9. Enter Sandman, Metallica
És pura adrenalina. Una d’aquelles cançons que no em canso d’escoltar.

10. Jesucristo Garcia, Extremoduro
Vaig descobrir els Extremoduro amb 16 anys, guardo molt bon record d’aquella època de concerts i del Doctor Music Festival, on els vaig veure per primer cop.

11. Highway Star, Deep Purple
Teníem uns 16 o 17 anys. Estava a prop de Montjuïc, amb el meu company i amic Guillem Solé, quan vaig sentir l’enèrgic solo de guitarra d’aquesta cançó que sortia de la finestra oberta d’un tercer pis. Ens va flipar tant que vam començar a cridar fins que va sortir la noia que l’escoltava i ens va dir quina cançó era.

12. En caravana, Txarango
Els Txarango han reinventat i revolucionat la música en català. No han parat de parir himnes amb només dos discs.

13. Under the Bridge, Red Hot Chilly Peppers
Sempre he estat molt fan de les guitarres que crea el senyor John Flusciante, i concretament amb aquesta cançó crec va fer una obra mestra. De petit, no podia entendre un viatge amb cotxe sense la cinta de casset del Blood Sugar Sex Magic que li vaig pispar a la meva germana.

14. Uprising, Muse
És l’últim dels meus descobriments però s’ha col·locat ràpidament al podi de les millors cançons. Fa poc vaig adquirir el disc en vinil i sovint sona al meu vell plat restaurat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa