Tomaso Albinoni va néixer el 8 de juny de 1671 a Venècia, on va morir el 17 de gener de 1751. Va ser un compositor del període barroc principalment conegut per la seva música instrumental, malgrat que va escriure prop de cinquanta òperes.

Una de les obres popularment atribuïdes a Albinoni és l’Adagio per a orquestra de corda i orgue en sol menor, però, en realitat, és una composició del musicòleg italià Remo Giazotto, que el 1945 es va inspirar en alguns fragments de l’obra perduda d’Albinoni. Escoltem per tant, l’Adagio per a orquestra de corda i orgue en sol menor de Giazotto interpretat per l’orquestra de l’Academy of Saint-Martin-in-the-Fields dirigida per Sir Neville Marriner.

 

Foto: Holger Wirth

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lena Paüls Obré a gener 18, 2019 | 16:26
    Lena Paüls Obré gener 18, 2019 | 16:26
    Vegeu: 'L'Adagio d'Albinoni' https://issuu.com/lenapauls/docs/adagioalbinoni Narració: Lena Paüls Pintura: Marc Pérez Oliván A la memòria de Jordi Pujol i Puente, reporter gràfic mort per la metralla d'una granada a Sarajevo, el 17 de maig de 1992. «...encara tinc al cap l'Adagio d'Albinoni, que interpretava —sempre que els atacs de les milícies sèrbies ho permetien—, Vedran Samjlovic, primer violoncel·lista del Teatre de l'Òpera de Sarajevo, assegut al cor de les runes de la biblioteca de la ciutat. Mentre Samjlovic feia aquella crida esfereïdora per la pau, més enllà, als turons perifèrics, les bateries d'artilleria s'equipaven un altre cop per atacar la ciutadania desarmada.»

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa