Els Catarres en una imatge promocional.


Quatre nits de bona música, en directe, a la fresca i totalment gratis. És el que trobarem al Clotilde Fest, un cicle de concerts de grups joves que promouen el Palau Robert i l’Agència Catalana de Joventut amb la col·laboració d’iCat i Europa FM. El festival, que tindrà lloc del 21 de juny al 19 de juliol al Palau Robert, aposta per la música jove i pel talent català amb grups com Pavvla, Lildami, Els Catarres, Itaca Band, Luand, Alfred i Oques Grasses, entre d’altres.

“No podem tenir en presó preventiva la felicitat dels nostres joves” ha explicat Jordi del Río, director general de difusió de la Generalitat de Catalunya. Per això, per universalitzar la cultura i per obrir el Palau Robert, convertir-lo en un lloc on passin coses, han decidit teixir aliances i impulsar el Clotilde Fest. Un festival de “novíssima” música catalana format per grups que han guanyat concursos de bandes emergents i artistes que, a pesar de la seva joventut, ja estan consolidats. Una proposta musical que inclou pop, rock alternatiu, trap, hip-hop o reggae.


“L’escena catalana viu una forta expansió, els grups són cada cop més agosarats i tenen menys por a experimentar” ha explicat Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio. Per això, des d’iCat han decidit posar en relleu gèneres com el trap o el hip hop amb grups com Pupil·les, una banda de rap feminista del País Valencià, Lildami, que aposten pel trap en català i 31FAM, sis trapers de Sabadell que toquen tots els pals de la música urbana: reggaeton, trap, dancehall, funk i R&B. Des d’Europa FM, en canvi, han apostat més per artistes joves però ja consolidats com Els Catarres, Alfred o Oques Grasses.

Per què Clotilde Fest? Per reivindicar i recordar Clotilde Cerdà, filla de l’urbanista Ildefons Cerdà i de la pintora Clotilde Bosch. Cerdà, ha explicat Jordi del Río, va ser “una excel·lent arpista i una dona que va defensar, amb valentia, els drets de les dones i la classe obrera”. De fet, va fundar a Barcelona l’Acadèmia de Ciències, d’Arts i Oficis, dedicada a la formació de la dona.


La programació sencera

Pavvla, Pupil·les i Lildami actuaran el 21 de juny al Clotilde Fest en un concert proposat per iCat; Luand i Els Catarres, ho faran el 27 en un concert proposat per Europa FM; Itaca Band i Alfred, el 4 de juliol, també en un concert proposat per Europa FM; l’endemà i de la mà d’iCat, tocarà el torn de Kids from Mars, JoKB i Porto Bello; Suu i Shinova, tocaran l’11 en un concert proposat per Europa FM; 31FAM, Bearoid i Adala, el 12 en un concert proposat per iCat; Wineson i Oques Grasses, el 18 en un concert proposat per Europa FM i, finalment, Nyandú, Ju i Urfabrique, tancaran el cicle el 19 de juliol.

Les entrades són gratuïtes però s’han de reservar prèviament. Les dels concerts d’Europa FM es podran recollir a la mateixa emissora. En canvi, les dels concerts d’iCat estaran disponibles al Palau Robert dos dies abans. L’aforament està limitat a 999 persones. Així doncs, Barcelona ja té un festival de música fet per i per a la gent jove, una aposta pel talent de la terra. Comença el compte enrere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa