Foto: Jo Set i Maria Ribot, amb el cor que els acompanya en aquesta gira


“Ens fem el llit perquè sí o perquè volem?” El duet manresà Jo Jet i Maria Ribot al seu segon disc Lliure o descansar ens convida a reflexionar sobre fins a quin punt la vida és nostra o fins a quin punt deixem que ens la governin els altres o, fins i tot, l’entreguem, cecs, a la roda de la rutina. “És un qüestionament directe a la nostra manera d’entendre la vida, des de les relacions més íntimes al marc social i cultural més ampli. Planteja el dilema entre construir-se un camí de realització, propi però incert, o acceptar el camí que se’ns proposa, segur però aliè.”

Aquest projecte té com a brúixola la transformació personal. El creixement seu i el dels altres: “L’experiència ens ha demostrat que treballar en jerarquies i sense motivació és contraproduent per a la creativitat, però sobretot contra les persones.” Entrem al seu món intimista amb tres cançons i amb els tres moments en què ens recomanen que els escoltem, i sortegem una entrada doble per al concert amb què acabaran la gira d’aquest disc (acompanyats de set coristes) el divendres 18 de gener a les 21:00 al SAT! (Barcelona). Per participar-hi només cal que envieu un mail dient que us interessa a [email protected]


Pels nocturns: un bon moment per escoltar el disc és de nit, durant una conducció solitària. Un bon moment per fruir de les lletres, entrar en tots els detalls de la producció i així sentir respirar profundament la gravació.



Pels domèstics: el pis, l’habitació o la casa són espais perfectes per posar-se el disc i donar-li l’atenció que es mereix. Estirats al llit, amb una llum tènue i el mòbil apagat podem copsar els mil matisos de les paraules i els sons i així fer que prenguin significat.



Pels blaus: els dies blaus són aquells en què la nostàlgia ens recorda que estem vius. No tenim perquè rebutjar-los: ens fan sentir plens de buidor i potser per això ens couen i ens mouen. Són dies bons per posar-se Lliure o descansar al metro, al tren o al bus i deixar que els pensaments flueixin.



A través de les xarxes socials Jo Jet i Maria Ribot van escollir les persones amb qui conviurien en una casa de Serrateix per reflexionar plegats sobre el rerefons del disc: “Vam conviure, vam plorar, vam riure i vam crear, sempre ajudats per dos facilitadors: eren els guies que vetllaven per a que assolíssim les nostres metes creatives, però també la nostra realització personal.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa