L’estiu se’n va, però la festa, no. I és que la platja del Bogatell vol retenir i allargar una mica més l’alegria de ballar, cantar i brindar sobre la sorra. I ho fa convertint-se, per sisè any consecutiu, en l’escenari d’una de les grans cites de la festa major barcelonina: els Concerts de la Mercè d’Estrella Damm. Descobrim i escoltem quins seran els grups que hi tocaran el divendres 20 i el dissabte 21 de setembre, i us regalem, al final, una llista de Spotify perquè us aneu imaginant com serà aquest concert davant del mar.

Foto: Estrella Damm


Divendres 20

La Casa Azul, a les 21:30.
Podría ser peor, El ­final del amor eterno, Nunca nadie pudo volar són algunes de les cançons de La gran esfera, el nou disc de la Casa Azul que esborra les fronteres entre l’indie i el mainstream. Una declaració d’amor pels sons disco i per la música urbana.



Dorian, a les 23:30.
Una de les bandes més representatives de l’escena indie barcelonina puja a l’escenari de la platja del Bogatell per celebrar la seva carrera. Van néixer el 2004 amb el seu inconfusible pop electrònic contaminat de new wave. El 2018, van editar el seu darrer treball, Justicia universal.



Oques Grasses, a la 1:30.
La difi­cultat d’acceptar-se un mateix, les crisis vitals, la voluntat de seguir fent camí i de ser honestos amb nosaltres mateixos. Oques Grasses ens convida, aquest setembre, a ser fans del sol.



Dissabte 21

Da Souza, a les 21:00.
Els va donar nom Agustí Simó Da Souza, un mallorquí d’arrels brasileres que van conèixer al Raval, i que els va oferir uns quaderns de prosa i poesia, d’on han pescat la inspiració per fer el disc Futbol d’avantguarda.



Joan Dausà, a les 22:00.
Músic, actor, presentador i ­fins i tot… llicenciat en administració d’empreses. El compositor de la banda sonora de la campanya Mediterràniament, Una altra manera de viure, ens cantarà, davant del mar, que Ara som gegants.



La Pegatina, a les 23:00.
Cadascuna de les seves actuacions són un senyor espectacle i una senyora dosi d’optimisme. Els veurem fent el que han fet de Mèxic fins a la Xina: engrescar-nos a base de rumba, ska, merengue i el que més convingui.



The Gramophone Allstars Big Band, a la 1:00.
I si busquem el punt de contacte entre els sons jamaicans dels anys seixanta (sí, reggae, però també ska i rocksteady) i la música negra nord-americana? Això és el que es va plantejar aquest grup nascut el 2008 i dirigit pel saxofonista Genís Bou. La fórmula ha tingut un èxit espaterrant i ha convertit la formació original, un octet, en una big band de disset músics.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa