Les temporades de Música Antiga, Cambra, Sampler Sèries, Amplificats, Escenes, la Banda Municipal de Barcelona, el Servei Educatiu i el Museu de la Música, juntament amb l’OBC, formen el projecte artístic 2017-2018 de L’Auditori de Barcelona. La institució segueix apostant pels concerts transversals que connecten les programacions.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta la tercera temporada del director Kazushi Ono sota el lema «La música ens toca». L’OBC centrarà la programació en l’etapa que va de la segona meitat del S.XIX a l’actualitat i en el centenari de Bernstein. Maria João Pires, Julian Rachlin, Martin Fröst, Frank Peter Zimmermann, Vilde Frang, Daniel Müller-Schott i l’Ensemble Intercontemporain són alguns dels convidats que tocaran amb l’OBC.

A la Temporada d’Antiga, els directors Robert King, Philippe Herreweghe, Paul McCreesh i Jordi Savall dirigiran les cites de referència. Savall inaugurarà el programa amb les Vespres de Monteverdi en un concert que representa la culminació de la celebració del 450è aniversari del compositor. Igualment, la Temporada de Música de Cambra de L’Auditori arrencarà amb la celebració del 20è aniversari del Quartet Casals. Interpretaran la integral dels quartets de Beethoven. En aquesta programació també hi tocaran els tres pianistes més reconeguts del moment, Daniil Trifonov, Yuja Wang i Lang Lang, i la violinista Patricia Kopatchinskaja, el violoncel·lista Andrei Ionita i l’oboista Lucas Macias. La novetat d’aquesta temporada és el cicle dedicat al lied.

Pel que fa a la Banda Municipal de Barcelona, té els objectius d’acostar la música simfònica al públic i d’interpretar repertori original per a la formació. Tot sota la batuta del director titular de la formació, Salvador Brotons.

Hem seleccionat un tast de 14 propostes de la temporada 2017-2018:

1. Gustavo Dudamel i la filharmònia de Viena. (14/1/2018)
Un concert extraordinari en què s’interpretarà l’Adagio de la Simfonia núm. 10 de Mahler i la Simfonia Fantàstica de Berlioz.



2. L’Heroica de Beethoven (OBC: 29 i 30/9/2017 i 1/10/2017).
És el concert inaugural de la temporada 2017-2018 de l’OBC. L’Orquestra interpretarà el Concert per a violí i orquestra en Re major, op. 35 de Txaikovski i la Simfonia núm. 3, op.55, en Mi bemoll major, Heroica, de Beethoven. Dues obres cabdals sota la batuta de Kazushi Ono i l’Stradivarius del virtuós lituà Julian Rachlin.



3. Simfonia del nou món. Kozhukhin interpreta Xostakóvitx (OBC: 13,14 i 15/10/17).
L’OBC interpreta Xostakóvitx i Dvořák sota la direcció d’Antoni Witt amb dues obres plenes de vitalitat romàntica. I presenta Denis Kozhukhin, un jove talent format a Madrid.



4. Maria João Pires i Ignasi Cambra amb el Segon de Mozart (OBC: 9,10 i 11/2/2018).
Els dos pianistes segueixen amb el projecte que han portat arreu d’Europa i interpreten amb l’OBC el Concert per a dos pianos i orquestra núm. 10, KV. 365, en Mi bemoll major. Després, Ono porta a L’Auditori la Simfonia núm. 1 de Brahms.



5. Centenari Bernstein. Kazushi Ono i Nikolaj Znaider (OBC: 16,17 i 18/2/2018).
L’OBC convida un dels millors violinistes europeus actuals a interpretar Kaddish, de Bernestein. Una pregària jueva que està dedicada al president John F. Keneddy (assassinat tres setmanes abans de l’estrena) i que és un cant a la pau i a l’amor entre els pobles.



6. E.T. L’extraterrestre (OBC: 10, 11 i 12/11/2017).
John Williams va guanyar l’Oscar a la millor banda sonora el 1982 amb la música d’E.T. Amb aquesta partitura aconsegueix un cant a l’amistat, a l’amor, al respecte per la diferència i al somriure en el moment del comiat.



7. Robert King & The King’s Consort. The Coronation Of King George (Antiga: 18/1/2018).
Fanfàrries i himnes de coronació amb obres de Henry Purcell, John Blow, William Child, John Farmer, Thomas Tallis o Orlando Gibbons. Robert King torna a L’Auditori amb el seu conjunt per interpretar la reconstrucció musical de la coronació del rei Jordi II el 1727 a l’abadia de Westminster.



8. Paul Mccreesh & Gabrieli Consort & Players. King Arthur (Antiga: 10/4/2018).
L’Auditori acull l’òpera de Henry Purcell amb aquests conjunts d’orquestra i cor i sota la direcció de McCreesh.



9. Vivica Genaux & Les Musiciens du Louvre. Händel vs Porpora (Antiga: 26/11/2017).
Nicola Porpora va ser un rival de Händel en l’àmbit de l’òpera, cosa que es va fer evident quan va dirigir l’Opera of the Nobility amb la Royal Academy of Music de Händel. La subtilesa expressiva de dos compositors que van compartir la glòria del Barroc a través de la veu de la mezzosoprano.



10. Jordi Savall: Water Music & Fireworks (Antiga: 7/6/2017).
Per acabar la temporada de Música Antiga, Savall fa reviure l’esperit de les festes de la reialesa britànica amb aquestes dues obres de Händel. Aquest concert tindrà lloc al Teatre Grec.



11. Quartet Casals: Integral Beethoven (Cambra: 3, 5 i 6/10/2017).
La celebració del 20è aniversari del Quartet Casals obre la Temporada de Cambra. Al llarg de sis concerts interpretaran els quartets de corda del compositor alemany.



12. Yuja Wang & Chamber Orchestra Of Europe (Cambra: 20/1/2018).
Una de les pianistes amb més projecció de l’actualitat interpreta un programa de referència: Mendelssohn, Beethoven i Chopin. L’acompanya la Chamber Orchestra Of Europe, ambaixadora cultural d’Europa.



13. Martin Fröst i Armida Quartett (Cambra: 8/11/2017).
El millor clarinetista de l’actualitat i un dels joves quartets de referència celebren el 25è aniversari de la mort de Messiaen i interpreten el Quintet amb clarinet de Mozart.



14. Homenatge a Fellini, amb Johan de Meij (Banda: 19/11/2017).
L’Auditori acull una proposta teatral del compositor i director holandès dedicada al cinema de Fellini.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa