El nocturn de Lili Boulanger

Recordem la compositora francesa gaudint d'una de les seves obres

Marie-Juliette Olga Boulanger, Lili Boulanger, va néixer a París el 21 d’agost de 1893 i va morir a Mézy-sur-Seine el 15 de març de 1918. Va ser una compositora francesa, germana de la també compositora i directora d’orquestra Nadia Boulanger, i va ser la primera dona a guanyar el Prix de Rome en l’especialitat de composició musical, guardó que havien guanyat compositors com Debussy, Bizet o Berlioz. Lili Boulanger, de salut fràgil per causa de les seqüeles d’una pneumònia, va morir a 24 anys víctima de la tuberculosi. Recordem la compositora escoltant com Savitri Grier i Richard Uttley interpreten el seu Nocturn per a violí i piano.

Fotografia de premsa de Lili Boulanger en guanyar el «Prix de Rome» l’any 1913 Foto: Wikimedia Commons

Comentaris

  Època de revisionismes Agost 21, 2021 10:48 am
  La comparació és molt tendenciosa. El Prix de Rome també el van guanyar molts compositors menys importants que Debussy o Berlioz, i força desconeguts, com el seu mateix pare, Ernest Boulanger, que també el va guanyar el 1835. El nocturn, originalment titulat Pièce courte, és del 1911 en un estil neoromàntic arquetípic, només un any abans que el Pierrot de Schoenberg o dos anys abans que La Consagració de Stravinsky. Si fos un compositor ningú el reivindicaria.
   Edgar Agost 22, 2021 9:30 am
   Tant et molesta que es recordi a una dona que va aconseguir destacar-se en una època que era encara molt més difícil que avui en dia?
  Maginet Agost 23, 2021 12:30 am
  https://youtu.be/gYj3nP6l6DA Escolteu això, que també és Lili Boulanger

Nou comentari

Coneix la història de les científiques
El CosmoCaixa posa el focus en la imprescindible aportació de les dones al món científic
Més entrades...