El qüestionari «Quilòmetre zero», patrocinat pels supermercats Bonpreu i Esclat, pretén retratar –en només 14 preguntes– les persones entrevistades a partir dels seus gustos, costums i consums. Això és el que ens ha respost la cuinera Ada Parellada (Granollers, 1967).

Foto: Nica Fazio


1. Què t’agrada més que res?
Buf, tantes coses! Si haig de triar-ne una: trobar l’estona cada dia per tirar-me a la piscina, escoltar la ràdio amb els auriculars submergibles i fer cent llargs de crol. Però si en puc triar una altra: compartir taula amb la família o els amics.

2. Què valores més dels altres?
La generositat, i no parlo de la material, sinó d’aquelles persones que sempre troben temps per compartir-lo amb els qui estimen.

3. Un llibre:
Acabo de llegir El asesino tímido, de Clara Usón. M’ha impactat.

4. Una cançó:
Ara mateix, mentre et contesto el qüestionari, estic escoltant Lágrimas negras, de Bebo el Cigala, i m’agrada molt! Però aquella d’Els Pets, Draps de cuina, m’emociona.

5. Una pel·lícula:
El festín de Babette. Quina gran pel·lícula, ho té tot: argument, missatge (la generositat, una altra vegada), posada en escena, fotografia, grans actors i una pàtina del temps que fa que es va rodar, que encara la fa més mítica.

6. Un plat:
Els menuts, tots. Em sembla important militar en el seu consum perquè formen part del nostre patrimoni i ho estem perdent. Des del fetge amb ceba al cap i pota, passant pels peus de porc. Tots!

7. Una paraula:
Carquinyoli. Em fa molta gràcia. No significa res, però la trobo tendra, divertida i molt innocent.

8. Què menges per esmorzar?
El meu esmorzar és tot un ritual! Perquè és el meu moment de tranquil·litat i, a més, sempre tinc molta gana! Començo amb fruita, segueixo amb un petit entrepà i acabo amb alguna llaminadura i un tallat.

9. On t’agradaria viure?
Ben a prop del meu món. Barcelona m’enamora, però somio acabar vivint al Maresme, a Sant Vicenç de Montalt.

10. Què et fa por?
Em fa por la foscor, així d’entrada. I si em preguntes per una por menys física, la mesquinesa de les persones m’aterra. L’egoisme barrejat amb l’astúcia és una combinació terrible.

11. De què et penedeixes?
De tantes coses! I, sobretot, de no haver fet prou cas dels consells del meu pare que, amb els anys i la perspectiva, han esdevingut tan savis… De no haver acabat la carrera de dret, per exemple.

12. A quina secció del súper és més fàcil trobar-te?
A la peixateria. M’admira la mestria dels peixaters, filetejant i trossejant.

13. Què no falta mai a la teva nevera?
Fruita.

14. Què és l’última cosa que has comprat?
Una bossa per regalar a la meva filla. L’he comprat on line, i això em fa reflexionar sobre com estem canviant els nostres hàbits de compra. Allò que diuen les persones grans (com jo): on anirem a parar!?


Si voleu participar en el sorteig d’un lot de productes dels supermercats Bonpreu i Esclat, deixeu-nos el vostre nom i adreça electrònica com a comentari (no els publicarem per respectar la vostra privacitat) o bé ens envieu nom i mail a través d’un missatge privat de Facebook, de Twitter o d’Instagram. També ens podeu enviar un correu a [email protected] (anunciarem el guanyador el divendres 5 d’abril).

La guanyadora del sorteig del divendres 29 de març (14 respostes de Pau Riba) és Marta Alsina.


Jaume Bayerri, guanyador del sorteig del divendres 22 de març (14 respostes de Pilarín Bayés), amb el seu lot.


* Les dades que ens proporcionin els participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat de dades personals titularitat de Bonpreu-Esclat, amb l’objectiu de gestionar la participació en el concurs i realitzar les tasques inherents a aquest. Un cop finalitzada l’elecció del guanyador setmanal, seran incorporades a la base dades de Catorze, així com a les de Bonpreu-Esclat amb la finalitat d’enviar-los informació comercial de Bonpreu-Esclat. Podeu consultar les bases legals del sorteig en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa