Catorze
Catorze, premiat per les dones periodistes

«Em sap molt greu haver de ser feminista, encara. Em sap molt greu que hagin d’existir uns premis de comunicació no sexista. Em sap molt greu constatar que avancem tan a poc a poc i que el masclisme encara insulta, encara menysprea, encara agredeix, encara viola, encara mata.


Em sap molt greu haver de reivindicar tantes evidències, perquè la vida és curta i algunes lluites ja fa temps que haurien d’estar més que guanyades.

Catorze és un mitjà digital que treballa tant com pot a favor de la cultura i la vida. I, doncs, és un mitjà que defensa la igualtat amb fets, amb paraules i –per descomptat– amb alegria. Perquè ens cal una societat més culta i, sobretot, una societat més justa.

A les que fem Catorze (no és femení genèric, és que som majoritàriament dones) ens sap greu que hagi d’existir un premi com aquest. Però ens fa molta il·lusió que ens l’hàgiu donat.

Moltíssimes gràcies, i a seguir lluitant fins que ja no calgui.»

Amb aquestes paraules, la periodista Eva Piquer –directora i editora de Catorze– ha agraït el premi de comunicació no sexista que l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) ha concedit a Catorze. En concret, se’ns ha atorgat el Premi Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2017 “per un periodisme rigorós i de qualitat en el sector cultural”.

Altres comunicadors premiats per l’ADPC a l’edició del 2017 són Olga Viza, Xavier Graset, la campanya #OnSónlesDones, Fina Birulés i Gemma Nierga.

Aquest és el segon guardó que rebem des que vam néixer l’abril del 2014. El 2015 ens van donar el premi Lletra a la millor iniciativa digital sobre literatura catalana.

Doncs això: moltíssimes gràcies, i a seguir lluitant fins al dia que ja no caldrà.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 15, 2017 | 23:40
  Anònim novembre 15, 2017 | 23:40
  Felicitats a la Directora i a tot l'equip ! Sou les millors ! Seguiu que de mica en mica somple la pica ! Una abraçada per a totes i segur que hi ha un tot !
 2. Icona del comentari de: petrusc a novembre 18, 2017 | 13:50
  petrusc novembre 18, 2017 | 13:50
  Si em permets, discreparé totalment d'aquest tipus de premi. Aquest és un dels mitjans més sexistes que conec. Sense embuts es lloa un dels dos sexes i es diu indirectament que els homes son dolents i culpables de tot. Com que és fals, quan alguna vegada es volen donar dades, han d'estar manipulades, sinó no podrien demostrar allò que volen demostrar.
 3. Icona del comentari de: Teresa Costa-Gramunt a novembre 21, 2017 | 10:09
  Teresa Costa-Gramunt novembre 21, 2017 | 10:09
  Que sigui per molts anys!
 4. Icona del comentari de: glòria olivella a novembre 22, 2017 | 16:25
  glòria olivella novembre 22, 2017 | 16:25
  Quan us llegeixo, sempre ho penso: sou molt boníssimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa