Foto: Fundació Carulla


La cultura transforma. I per transformar, l’educació és clau. La Fundació Carulla va impulsar, el 2018, la jornada mūtāre, un espai de reflexió, inspiració i cocreació amb la cultura i l’educació al centre. D’aquella experiència en va sorgir el decàleg mūtāre i, un any després, ha arribat l’hora de desenvolupar-lo.

Workshops mū
Mūtāre impulsa la cocreació d’una guia pràctica digital per desenvolupar i avaluar projectes culturals transformadors. Com? A través d’aquests tres tallers oberts (us hi podeu inscriure a través d’aquest enllaç):

Procés metodològic: un taller per definir els requisits que ha de complir el procés de disseny, desenvolupament i avaluació d’un projecte cultural per contribuir a la transformació social. Tindrà lloc el dimarts 7 de maig de 2019 a l’Antiga Fàbrica Damm (Barcelona) i serà dinamitzat per Roberto Gómez de la Iglesia.

La persona al centre: té per objectiu concretar el rol de la persona als projectes culturals transformadors, com a protagonista en la creació i com a destinatària de la mateixa. Dinamitzat per Eva García, directora de comuArt, tindrà lloc el dimarts 18 de juny, també a l’Antiga Fàbrica Damm.

Impacte dels projectes culturals: com podem fer realitat que els projectes culturals esdevinguin antenes per a la detecció i resposta de les necessitats socials actuals? Un taller dinamitzat per Núria Aidelman i Laia Colell, d’A Bao A Qu, que tindrà lloc el dimarts 16 de juliol a l’Antiga Fàbrica Damm (Barcelona).

D’altra banda, la Fundació Carulla impulsa també Mūtāre educació, les primeres jornades a Catalunya de cocreació i de formació per situar la cultura i les arts al centre dels projectes educatius. Tres dies per connectar el sector cultural i l’educatiu, per debatre, per cocrear i aprendre. mūtāre educació tindrà lloc durant els dies 2, 3, i 4 de juliol a la Nau Bostik (Barcelona), amb dos blocs diferenciats:

Plenària mū, 2 de juliol
Una jornada que vol connectar agents culturals i educatius per subratllar la importància de la cultura i les arts en l’educació. És oberta al públic en general i és d’especial interès per a totes aquelles persones que treballen en el sector educatiu o cultural. Hi tindran presència projectes com l’escola popular itinerant Versembrant i Quatre Cordes, una proposta de l’Escola de Música de Mataró.

Hi participaran com a ponents Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, l’educadora Angélica Sátiro, doctora Cum Laude en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i Frank Sabaté, mestre i membre del comitè científic del programa Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill.

Formació mū, 3 i 4 de juliol
Dues jornades per desenvolupar pedagogies d’educació cultural i artística, descobrir noves perspectives i sensibilitats i oferir eines i recursos per a la creació artística en qualsevol de les etapes educatives. La proposta de Formació mū s’articula a través de la rotació de quatre tallers: el d’Aimar Pérez sobre el moviment, el que proposa Rafa Castañer sobre dibuix i pintura, sobre fotografia, amb Tanit Pons i la proposta de Comusitària entorn de l’acompanyament.

Un programa pensat per a mestres d’Educació Infantil i Primària, professors d’ensenyament secundari, artistes o qualsevol agent cultural que vulgui obtenir eines i recursos en la seva pràctica docent mitjançant els diferents llenguatges artístics. Us hi podeu inscriure aquí.

Podeu consultar el programa complet de mūtāre educació en aquest enllaç.


Nou comentari

El piano

Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera
Comparteix

Els nous talents del jazz, a La Pedrera

El terrat de la Casa Milà acull un cicle de concerts a la fresca per als vespres de juny i juliol
Comparteix

Le temps de vivre

tout est possible, tout est permis
Comparteix

Hi ha una llum que mai no s’apaga

Morir al teu costat/ és una manera tan divina de morir
Comparteix

Jessye Norman, la veu poderosa

Recordem la soprano veient-la interpretar un fragment de «Tristany i Isolda»

Passadís

Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX

Comparteix