Mutare és l’espai de les persones que volen transformar el món a través de la cultura. És un espai de cocreació, d’intel·ligència col·lectiva, que proposa continguts i eines per donar resposta, des de la cultura i les arts, als reptes socials que vivim. La pròxima edició d’aquesta iniciativa de la Fundació Carulla, que tindrà lloc el 26 de maig de 2022 a la Nau Bostik, es diu VulnerArts, perquè tothom és, ha sigut o pot ser vulnerable i les arts poden abraçar la vulnerabilitat i pal·liar-ne les conseqüències. Aquest Mutare serà profundament emocionant i proper i les persones que en formaran part viuran emocions com aquestes catorze.

Foto: Fundació Carulla
Foto: Fundació Carulla

1. Connexió: perquè Mutare va de connectar persones i idees i de teixir noves aliances entre àmbits i sectors que permetin imaginar nous itineraris i maneres de fer.

2. Participació: perquè és horitzontal i transversal, dona espai a veus múltiples i en pren a les jerarquies.

3. Emoció: perquè és humana, és compartida. Les arts i les experiències viscudes, per nosaltres i pels altres, ens remouen i emocionen i són la llavor de l’acció.

4. Vulnerabilitat: perquè les persones som vulnerables al que ens envolta i les experiències que coneixem, a l’art que ens toca de prop i ens afecta i ens connecta amb la nostra essència més humana.

5. Presència: perquè Mutare vol que les persones que en formen part siguin presents durant l’experiència, en l’ara i aquí, lluny de prejudicis i d’idees preconcebudes.

6. Sorpresa: perquè descobrir noves vivències demana deixar-se portar per l’inesperat, fugir de la cotilla del control i deixar-se sorprendre.

7. Indignació: perquè Mutare posa sobre la taula situacions doloroses i injustes.

8. Curiositat: perquè voler conèixer és el primer pas per entendre realitats que no són la nostra i poder contribuir a millorar-les.

9. Col·laboració: perquè els problemes no tenen una sola cara i cal sumar experiències i abordar-los des de diferents prismes.

10. Optimisme: perquè Mutare vol encomanar la sensació que el canvi és possible, i ho fa fent visibles experiències i projectes que animen a pensar-ne de nous.

11. Inspiració: perquè a Mutare l’experiència compartida inspira i fa volar la imaginació.

12. Risc: perquè quan es treballa des de les arts, mai no se sap com acabarà.

13. Esperança: perquè si no n’hi hagués, res no valdria la pena. Mutare confia en la transformació del món, en un horitzó més viu i vivible per a tots nosaltres.

14. Transformació: perquè la cultura, les arts i les vivències transformen. És l’essència i la voluntat de Mutare, i també el seu nom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa