Foto: Tiomax80


El bullying, el ciberbullying i els trastorns alimentaris són conflictes que poden patir els adolescents. Per això, la Diputació de Barcelona, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’empresa BCN ODR Solutions impulsen un programa per plantar-hi cara.

L’aplicació de mòbil gratuïta B- Resol permet que els alumnes d’ESO, tant si són víctimes com observadors, puguin alertar les situacions de perill de manera immediata, segura i des de qualsevol lloc i moment. A més a més, disposen d’un canal d’informació amb notícies i vídeos; poden avisar des del web, amb la possibilitat d’enviar missatges, de xatejar, de seleccionar els receptors i d’escriure des de l’anonimat.

Els centres són els encarregats de fer un seguiment amb les incidències. Disposen del Web de Control B-resol, des del qual generen informes en PDF per a cada incident, així com estadístiques que ajudin a buscar la millor resposta.

El programa pilot ja ha arribat a més d’un centenar d’instituts públics catalans que s’han adherit al programa #aquíproubullying i l’experiència ha estat molt satisfactòria. Ara es vol implementar a setanta-cinc instituts públics d’educació secundària a la demarcació de Barcelona, exceptuant-ne la capital, i ha estat seleccionada per Google com a aplicacions per canviar el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa