La Casa de la Carlota


La teva escola té ganes de canviar i millorar el món? Ets un mestre compromès? Els teus alumnes són creatius i curiosos? La Fundació Carulla convoca, en la seva 41a edició, els premis Baldiri Reixac. Per premiar (amb dotacions econòmiques i formació) els projectes educatius que tinguin la cultura, la creativitat i la llengua com a pal de paller.

La convocatòria està oberta fins al 27 de gener. Fem un repàs pels perfils que hi poden optar, els premis que donen i, de pas, escoltem des de les reflexions de Coral Regí (directora de l’escola Virolai que forma part del jurat) sobre la importància de vincular l’educació amb la cultura, fins al testimoni dels qui han estat premiats en altres edicions.


Escoles

10 premis de 3.000€ i participació gratuïta en el seminari sobre metodologies pedagògiques a través de les arts.

Per a les escoles que tinguin una voluntat transformadora, que lluitin contra el fracàs escolar i la desigualtat, que es reinventin dia a dia per millorar, que impulsin el pensament crític o la creativitat, i encarin els reptes educatius del segle XXI des de la innovació pedagògica i amb la cultura com a eix vertebrador.



Mestres, professors i emprenedors educatius

6 premis de 4.000€, participació gratuïta en el seminari sobre metodologies pedagògiques a través de les arts i programa d’acompanyament i mentoria per a un dels projectes premiats (UOC i Fundació Carulla).

Per als professionals de l’educació que viuen aquest ofici amb passió, que desperten en els alumnes el desig d’aprendre, que els escolten i acompanyen, que els potencien la creativitat i el pensament crític i que promouen la igualtat i el respecte a l’aula.



Alumnes

Per als nens i nenes, nois i noies emprenedors, curiosos i creatius. Que tinguin un esperit crític i reflexiu, creguin en la intel·ligència emocional i social i defensin la diversitat, la igualtat i la cohesió. Poden optar a aquestes dues categories:

Experiències en grup: 25 premis de 500€. Hi poden participar les iniciatives d’alumnes que tinguin un enfocament cultural i en català que destaquin per ser transformadores, per vincular l’escola amb el seu entorn o comunitat, per situar l’alumne al centre de l’aprenentatge, per fomentar el treball cooperatiu i per
impulsar els llenguatges artístics i la creativitat.

Candidatura individual: 5 premis de fins a 1.000€ en la matrícula universitària o qualsevol altra opció formativa. Es busquen els cinc millors treballs d’investigació en català d’alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior. Es valora que siguin rigorosos, creatius, innovadors i que tinguin un enfocament cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa