La Bíblia i la literatura catalana

Els grans autors medievals vistos amb ulls cristians

Perico Pastor


Catorze recomana el nou cicle de conferències que relacionen la Bíblia amb la literatura catalana. Està emmarcat en el programa Converses a La Pedrera, i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Carulla.

Aquesta és una oportunitat per apropar-nos a la presència dels textos bíblics en les obres dels autors més destacats de la literatura catalana, des de l’edat mitjana fins al segle XX, amb noms com Ramon Llull o Ausiàs March.

El cicle, que va tenir una primera part a l’abril, torna cada dimarts d’aquest novembre. Per endinsar-nos en les reflexions, comptarem amb dos especialistes (figures destacades en filologia o teologia) i amb un presentador. Després de les intervencions s’obrirà un torn de diàleg que comptarà amb la participació del públic. L’acte inclourà peces musicals a càrrec d’estudiants de l’ESMUC. Amb les conclusions de cada sessió s’editarà un llibre amb dos volums: el primer inclourà des del segle XIII fins al XVI i el segon viatjarà del segle XVII fins al XX. 

Aquest vuit de novembre a les 19.00, Joan Ferrer (teòleg i doctor en filologia semítica) moderarà Les Homilies d’Organyà i Eiximenis davant la Bíblia. Qui profunditzarà aquesta temàtica serà el teòleg Armand Puig i el filòleg medievalista Xavier Renedo.

Què: La importància de la Bíblia en la literatura catalana
Quan: fins al vint-i-nou de novembre
On: La Pedrera
Programació

Nou comentari