Perico Pastor


Catorze recomana el nou cicle de conferències que relacionen la Bíblia amb la literatura catalana. Està emmarcat en el programa Converses a La Pedrera, i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Carulla.

Aquesta és una oportunitat per apropar-nos a la presència dels textos bíblics en les obres dels autors més destacats de la literatura catalana, des de l’edat mitjana fins al segle XX, amb noms com Ramon Llull o Ausiàs March.

El cicle, que va tenir una primera part a l’abril, torna cada dimarts d’aquest novembre. Per endinsar-nos en les reflexions, comptarem amb dos especialistes (figures destacades en filologia o teologia) i amb un presentador. Després de les intervencions s’obrirà un torn de diàleg que comptarà amb la participació del públic. L’acte inclourà peces musicals a càrrec d’estudiants de l’ESMUC. Amb les conclusions de cada sessió s’editarà un llibre amb dos volums: el primer inclourà des del segle XIII fins al XVI i el segon viatjarà del segle XVII fins al XX.

Aquest vuit de novembre a les 19.00, Joan Ferrer (teòleg i doctor en filologia semítica) moderarà Les Homilies d’Organyà i Eiximenis davant la Bíblia. Qui profunditzarà aquesta temàtica serà el teòleg Armand Puig i el filòleg medievalista Xavier Renedo.

Què: La importància de la Bíblia en la literatura catalana
Quan: fins al vint-i-nou de novembre
On: La Pedrera
Programació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa