El dissenyador de moda i director artístic de la mostra, Jean Paul Gaultier, a CaixaForum Barcelona.
El dissenyador de moda i director artístic de la mostra, Jean Paul Gaultier, a CaixaForum Barcelona. Foto: Fundació “La Caixa”

Catorze recomana Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier, exposició coorganitzada amb La Cinémathèque française, que es pot visitar al CaixaForum Barcelona fins al 23 d’octubre de 2022.

La mostra aborda els intercanvis i influències que es produeixen entre el cinema i la moda, una relació creativa vista sota la particular mirada de Jean Paul Gaultier, cocomissari i director artístic de l’exposició. Més enllà de la mitomania, la proposta recorre els contextos de creació, tant dels vestits com dels films, i ens introdueix idees de modernitat, futur o erotisme. També ofereix un enfocament sociològic: aborda els moviments d’emancipació, en especial de la dona, i de quina manera es reflecteixen en la moda i la filmografia del seu temps.

A més, l’exposició s’apropa a la idea d’indústria a partir dels diferents professionals que intervenen en l’intercanvi creatiu: directors/es, dissenyadors/es, actors i actrius. Per fer-ho, el CaixaForum aplega obres de dissenyadors de la talla de Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin i Sybilla, així com prop de 70 looks icònics del cinema amb vestits de Sharon Stone, Grace Jones, Grace Kelly, Catherine Deneuve o Madonna; els vestits de Superman, La màscara del Zorro o Rocky, a més de projeccions audiovisuals, cartells originals i fotografies.

Foto: Fundació “La Caixa”

Què: l’exposició Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier.
On: al CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).
Quan: fins al 23 d’octubre de 2022.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa