Foto: Neal Wellons



Les festes de Nadal es poden acompanyar de moltes maneres, i algunes es presten més a fer d’aquests dies uns dies diferents, especials. Estrella Damm ens ofereix un producte exclusiu: la seva primera cervesa madurada amb fusta de roure i castanyer, de la qual només n’hi ha mil unitats, que es poden aconseguir només a través d’aquest enllaç.

Tenint present que al desembre entre totes aquestes reunions familiars podem trobar l’excusa per frenar, per allargar les converses i compartir moments, els mestres cervesers de Damm han creat aquesta ampolla amb la intenció que sigui beguda de forma reposada. Està pensada, també, per anar de bracet amb els àpats nadalencs. Per a la seva elaboració s’ha fet servir fusta de roure (varietat Quercus pyrenaica), que aporta notes de fusta, vainilla i coco; i fusta de castanyer (varietat Castanea sativa), que dona notes dolces, torrades amb lleugers matisos de fruits secs i espècies.

Una combinació elaborada 100% amb ingredients naturals que marida amb els plats contundents propis d’aquesta època de l’any, com el gall d’indi farcit al forn, el guisat de carn amb bolets, el pollastre rostit amb fruits secs, o el filet de porc amb puré de castanyes o el Wellington, entre altres. A més, pel seu perfil càlid, també casa amb els dolços típics d’aquestes festes, com els torrons i els fruits secs.

Aquesta cervesa té un color ambarí de coure, és fluida i brillant. Té una aroma potent, en què predominen les notes de fusta amb matisos de vainilla, coco i fruita seca. També té tocs anisats i de brioix. Al paladar, és intensa, amb molta rodonesa i gust. Les notes de fusta es barregen de manera harmoniosa amb els gustos de malt caramel·litzat, panses i espècies dolces. El caràcter del llúpol es presenta subtilment i equilibra el conjunt. De carbonatació mitja, amb una sensació alcohòlica càlida. El final en boca és sec, però llarg i complex. Una cervesa potent, però equilibrada, que mostra de manera clara els trets més atractius de la fusta, però, al mateix temps, no oculta la seva delicadesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa