La desocupació de l’espai

La Pedrera organitza una exposició sobre el recorregut artístic de l'escultor Jorge Oteiza

Foto: Oteiza. La desocupació de l’espai


Catorze recomana gaudir d’Oteiza. La desocupació de l’espai, l’exposició que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera en homenatge a l’obra de l’escultor basc. Jorge Oteiza va ser un dels referents de l’art experimental de la segona meitat del segle XX. 

L’exposició s’instal·la al que va ser el pis de la família Milà i s’integra en l’arquitectura de Gaudí d’una manera natural. Fa un recorregut cronològic per l’art de l’escultor. Des de les peces més arcaiques d’influència cubista, passant per la seva trajectòria política i creativa sobre l’arquitectura o la poesia pedagògica, fins a les últimes creacions abstractes que prenen sentit en el buit. Els comissaris de l’exposició són Gregorio Díaz Ereño i Elena Martín.

La Pedrera procura presentar un programa d’activitats paral·leles a les exposicions perquè el públic pugui aprofundir en els continguts i ambientar-se amb la pluralitat d’altres camps artístics. Otehitzari Biraka, de Kukai dantza & Tanttaka Teatroa, és l’espectacle de dansa que acompanya l’escultura d’Oteiza. 

Es tracta d’una obra itinerant per diversos espais que acabarà a l’Auditori amb un diàleg entre l’arquitectura de Gaudí i l’obra de l’escultor basc. Un espectacle de dansa tradicional acompanyat de la imatge i la paraula de l’artista, de les seves reflexions i de la seva poesia. Sota la direcció de Mireia Gabilondo i acompanyats per la música de Mikel Urdangarin, Bingen Mendizabal i Rafa Rueda, els ballarins són Alain Maya, Eneko Gil, Ibon Huarte, Jon Maya, Nerea Vesga i Urko Mitxelena. 
 
Què: Oteiza. La desocupació de l’espai.
Quan: fins l’1 de gener de 2017, de dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00. 
On: Sala d’exposicions de la Pedrera (Passeig de Gràcia, 92).

Més informació. 

Nou comentari

Sorolla i la llum
Un recorregut per 14 pintures de l'artista valencià que mostren l'evolució de la seva obra
Més entrades...