Foto: François Chartier presenentant la nova cervesa d’Estrella Damm


Una Imperial Stout envellida en bota de castanyer del Montseny, amb un toc mediterrani atorgat per les figues seques i el fonoll. Així es presenta Equilater, la nova cervesa de Damm, que està elaborada amb el maridatge molecular, una metodologia que identifica les molècules dominants a les begudes i busca aliments que les comparteixin, aconseguint així maridatges perfectes. Per fer-ho, els mestres cervesers de Damm han comptat amb l’ajuda de François Chartier, Créateur d’harmonies, sommelier i investigador pioner en el camp de les harmonies moleculars.

De color marró fosc gairebé negre, Equilater és una cervesa densa i opaca, envellida durant dos mesos en bóta de castanyer, amb una escuma compacta i cremosa. Són castanyers de la zona del Montseny, mediterranis com el toc que li confereixen les figues seques i el fonoll, que permeten al projecte final augmentar la seva complexitat aromàtica. Damm ha treballat amb quatre tipus de maltes per aconseguir l’expressivitat global i la complexitat d’Equilater: malt pale ale, que dona estructura i notes aromàtiques afruitades i dolces; malt abadia, que potencia les notes de fruits secs i mel, i contribueix al perfil amb els seus matisos de xocolata; malt caramel, que confereix cos i notes de cereals; i malt torrefacte que, juntament amb l’ordi torrat, són les responsables del color marcadament fosc.

És una cervesa pensada per acompanyar plats. Hi trobem la molècula anetole, que prové del fonoll i que lliga amb plats frescos, com el ceviche. També està present la molècula solerone, que es troba a les figues seques i que combina perfectament amb sabors caramel·litzats com, per exemple, una coca cruixent de foie i poma caramel·litzada amb curri. La molècula cyclotene, que està present a totes les cerveses de tipus Stout en les que predominen les maltes torrades, lliga amb una broqueta de pop a la brasa i porc confitat. I finalment, la molècula furfural, que prové de la maduració en bota, és perfecta per combinar amb un minicaneló tradicional de pollastre i tòfona.

Equilater està disponible a la botiga on-line de Damm i, en els propers dies, arribarà a restaurants i establiments seleccionats.

François Chartier presenentant la nova cervesa d’Estrella Damm

Nou comentari

El piano

L’orquestra on tothom hi pot tocar

La UVic ha impulsat un màster per fer arribar l'art a tot arreu

Piano Man

Toca otra vez, viejo perdedor,/ haces que me sienta bien

Viva la vida

Be my mirror, my sword and shield/ My missionaries in a foreign field

Si arribeu

La fragància del cos que no podré estimar

Passadís

Vista de l'exposició que el MACBA dedica a l'obra de Teres Lanceta. Foto: Miquel Coll

La Nit i el Dia del MACBA

El museu obre les portes amb activitats especials durant dues jornades

Els actors del personatge

14 figures històriques i els intèrprets que els han dut al cinema

Magritte, la màquina de jugar

El CaixaForum Barcelona presenta l'obra del pintor surrealista en una exposició
Nit dels Museus 2021 al Museu Frederic Marès Foto: Robert Ramos

De nit, vine al museu!

75 equipaments culturals obren les seves portes i exposicions en un horari poc habitual