Foto: www.fundaciovilacasas.com


Catorze recomana gaudir d’Esborradís. La Fundació Vila Casas organitza una exposició de Jordi Alcaraz, que n’és l’autor i el comissari. Un recorregut per una quarantena d’obres, la majoria del 2016, ens endinsen en el seu univers oníric en què el diàleg entre l’art i l’espectador és fonamental.

“La pintura hàbil, esmolada i suggeridora de Jordi Alcaraz és per damunt de tot pintura i joc de sobreentesos, però també astúcia còmplice i fantasia formal amb pigments i elements plàstics en un escenari predisposat a tal efecte.”, diu J. F. Yvars. En efecte, l’artista comença la seva carrera com a escultor i gravador i també treballa el volum, el llenguatge i el temps a través de la fragilitat dels materials. Els seus objectes prenen vida, es contrauen, s’expandeixen, gemeguen i s’entortolliguen. Els miralls, els llibres, el metacrilat i el vidre són els materials que els conformen.

D’aquesta manera, l’espectador es veu reflectit en l’obra de l’autor i forma part del joc de reflexos que capturen els miralls distorsionats, les imatges esborradisses. Els llibres, alguns dels quals daten del 1700, són la part central d’altres composicions com a símbol de saviesa. És doncs una exposició d’un artista que transcendeix el límit entre disciplines, que fa un al·legat a favor de l’obra inacabada i de l’art com a ficció.

Què: Jordi Alcaraz, Esborradís.
Quan: fins a l’11 de juny.
On: Museu Can Framis, Barcelona.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa