Foto: Facebook Fundació Pau Casals


Catorze recomana gaudir del 37è Festival Internacional de Música Pau Casals, impulsat per l’auditori Pau Casals, la Fundació Pau Casals i l’ajuntament del Vendrell. Per tal de vetllar per l’ànima del violoncel·lista, els set concerts programats tenen una mateixa premisa: interpretar els compositors que ell estimava. L’encarregat de fer la tria ha estat el musicòleg expert en la seva obra Bernard Meillat.

El 13 de juliol, Alban Gerhardt i Steven Osborne interpretaran Ysaÿe i Tovey, uns dels amics més propers de Pau Casals. El 15, Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti tocaran tres obres mestres de Bach. El 16, el violinista Renaud Capuçon farà realitat la promesa que li va fer al seu mestre Isaac Stern: tocar al Vendrell i homenatjar la figura de Pau Casals, de qui Stren tant li havia parlat. El 19, Benjamin Alard interpretarà Bach amb l’orgue de l’església del Vendrell. El dia 20, el pianista americà Richard Goode, que va relacionar-se amb Casals a Marlboro durant la dècada dels seixanta, repassarà temes de Mozart, Janácek, Beethoven i Debussy.

Jean-Bernard Pommier va visitar Casals a Marlboro, on va tocar per a ell i va ser convidat al Festival de Puerto Rico. El dia 22 de juliol el pianista i la Camerata XXI faran un recorregut per Mendelssohn, Mozart i Dvorák. El 24 es farà un homenatge als quartets de corda que van participar als festivals de Prada i Puerto Rico. Hi actuaran Zaïde Quartet i Eric Le Sage.

Què: 37è Festival Internacional de Música Pau Casals
Quan: del 13 al 24 de juliol.
On: a l’auditori Pau Casals i a l’església del Vendrell.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa