Retrat de Maria Lluïsa Güell de la pintora i amiga Lluïsa Vidal, Palau Güell

Catorze recomana l’exposició Maria Lluïsa Güell, pintora, que organitza el Palau Güell a les golfes de l’edifici. La filla mitjana d’Isabel López i de l’empresari industrial Eusebi Güell va ser una artista polifacètica de finals del segle XIX i principis del XX. Compositora i pintora modernista, la seva obra sorprèn pels seus bonics i colorits motius florals de temàtica japonesa.

S’hi pot entreveure la influència dels pintors impressionistes que va rebre durant els anys que la família vivia a París, on també va estudiar orgue amb el compositor Eugène Gigout. Més endavant, un cop instal·lats al Palau Güell, Maria Lluïsa creava cançons i tocava el piano i l’orgue que hi ha instal·lat al saló central de l’edifici.

En el marc de l’exposició, la direcció organitza tallers per a famílies amb nens d’entre 5 i 12 anys sobre el japonisme present en la seva obra. Després d’un recorregut pels motius florals de la casa, els infants estamparan un mocador artesà que s’enduran com a record. A més a més, es té previst que el Dia Internacional de la Dona, els petits pintin un retrat en homenatge a les seves mares i, de pas, descobreixin com Maria Lluïsa Güell va despuntar en un món bàsicament masculí. Per Sant Jordi es farà un taller d’estampació floral.

L’exposició, el coordinador de la qual és Enrique Campuzano, té com a objectiu difondre l’obra de l’artista i reivindicar el Palau Güell com a espai cultural de la ciutat de Barcelona, com ho era en l’època en què hi vivia la família i s’organitzaven trobades com els coneguts dilluns de la Casa Güell.

Què: Maria Lluïsa Güell: pintora.
Quan: fins al 17 de maig del 2017.
On: Palau Güell (carrer Nou de la Ramba, 3-5).

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa