Evasions (Bridge Editorial) és un llibre per fugir dels mals del món i, a la vegada, per trobar-nos en l’espai més íntim. Escrit per Eva Piquer i il·lustrat per Eva Armisén, hi trobem petites illes (com aquesta) que ens poden fer de refugi.

Il·lustració: Eva Armisén


T’hi mires i t’hi veus. Les veus.

La que, de petita, se sentia i se sabia desencaixada. La que es tancava al lavabo de l’escola a cremar els minuts perquè l’hora del pati se li feia eterna. La que no s’agradava amb els cabells llargs, no s’agradava amb els cabells curts: no s’agradava. La que va descobrir que els llibres la feien volar. La col·leccionista de tu rais: tu rai, que sempre caus dreta; tu rai, que te’n sortiràs. La que duia lentilles d’un sol ús. La que comprova que les ulleres graduades li tapin les ulleres de sota les parpelles. La que plora per qualsevol fotesa. La que, de tan espantada, no pot ni plorar. La que té por de no estar a l’altura. La que de tant en tant s’estima una mica. La que regala lleialtats abans d’hora i després se la fot. La que va per lliure.

La que guarda secrets en calaixos de la memòria. La que no sap dissimular. La que té una fòbia social diagnosticada i domesticada. La que cova menys remordiments dels que caldria per haver fet coses que no explicarà ni morta. La que no sap ni vol dir mentides, que ja té el nas prou llarg. La que prefereix enviar cinc-cents catorze correus que fer una trucada. La que prova de somriure sense obrir la boca per amagar unes dents de color tetraciclina. La que riu d’acudits fets a mida, oblidant la grogor dental. La que sembla distant però en petit comitè no calla. La que pagaria per trobar les paraules justes. La que escriu per pensar. La que voldria poder dir que diguin el que vulguin, i a mi què. La que ha après a distingir la gent que val la pena.

La que es mira al mirall i s’hi reconeix.

Text d’Eva Piquer

Il·lustració: Eva Armisén
Evasions


© de les il·lustracions: Eva Armisén
© dels textos: Eva Piquer
© Bridge Editorial, 2018

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 05, 2018 | 07:29
  Anònim juliol 05, 2018 | 07:29
  La que lluita per viure sense pors
 2. Icona del comentari de: Anònim a juliol 05, 2018 | 07:30
  Anònim juliol 05, 2018 | 07:30
  La que lluita per viure sense pors.
 3. Icona del comentari de: Anònim a juliol 05, 2018 | 07:31
  Anònim juliol 05, 2018 | 07:31
  Uaaahhh em sento super identificada. On es pot comprar???els teus escrits m'encanten i estic desitjant poder llegir aquest llibre que segur serà genial
 4. Icona del comentari de: Anònim a juliol 06, 2018 | 15:52
  Anònim juliol 06, 2018 | 15:52
  Havia escrit un text molt macot desee el meu smartphone, però al existir un usuari enregistrat amb el nom escollit “Pau” s’ha esborrat. He perdut part de l’esma... Resum: Gràcies per reflexar el crisol de personalitats/identitats que existeixen al mòn. La vostra contribució, al meu parer, té com a conseqüencia un augment de la conscienciació humana. Gràcies. Keep on rollin’ babies!
 5. Icona del comentari de: Anònim a octubre 19, 2018 | 17:20
  Anònim octubre 19, 2018 | 17:20
  Ai Eva, recordo quan erets profe meva a l 'Autònoma. Et veia tant diferent de mi, i cada cop que et llegeixo em veig reflectida en les teves paraules. Vaig encaixant bocins de la teva personalitat i gairebé em sembla més fàcil entre lletres que en el dia a dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa