Sembla que lluny de l’estiu no hi hagi espai per a les festes majors, però no és el cas de Barcelona i la seva patrona d’hivern, Santa Eulàlia, la que es diu que plora, just a l’entrada de la tardor, quan la ciutat comtal celebra les festes de la Mercè. Els dies 8, 9, 10 i 11 de febrer, Barcelona celebra la seva festa major d’hivern en honor a Santa Eulàlia amb actes, cercaviles, música, exposicions i activitats pensades per als més joves.

Foto: Ariadna Nalda

Cultura popular

Serà una gran celebració protagonitzada pels col·lectius més joves de les colles i per tota mena d’associacions que ballen i fan ballar gegants, gegantes, dracs, diables, esbarts, l’Àliga de la Ciutat o la gegantona Laia, entre moltes altres de les nostres figures festives. A més, les colles castelleres de la ciutat de Barcelona inauguren temporada i les colles bastoneres han convidat dansaires d’arreu per celebrar per primer cop la Diada Bastonera de Santa Eulàlia.

Foto: Ariadna Nalda

100 anys dels Gegants nous

Barcelona celebra el centenari dels Gegants nous de la Casa de la Caritat, l’Hereu i la Borda, que coincideix amb les celebracions dels 160 anys del Rodanxó i la Rodanxona, els Gegants vells. Es podran veure exposats al Palau de la Virreina, acompanyats de gegants de Carnaval i de gegants de Corpus provinents d’altres indrets de Catalunya i del País Valencià.

Foto: Ajuntament de Barcelona


Portes obertes

Institucions públiques, museus i altres llocs d’interès de la ciutat obren les seves portes per celebrar les festivitats de la patrona d’hivern de Barcelona. Visites guiades, espectacles familiars, descobriment d’espais emblemàtics normalment no accessibles… La ciutat s’obre per Santa Eulàlia.


La Lali jove

La festa major per als més joves de Barcelona és un espai gestionat directament per les entitats juvenils dins les festes majors de la ciutat. Tant per a infants com per a adolescents, es programen activitats obertes al Moll de la Fusta (moll de Bosch i Alsina) i diversos tallers sobre assumptes com diversitat, salut, canvi climàtic i educació sexual, podeu consultar-los aquí. I què seria d’una festa major sense música? La Lali jove ofereix l’oportunitat de gaudir de les actuacions de Doctor Prats, Suu, Angangas, Marcel Lázara i Júlia Arrey i Beals the Band.


Festes de Santa Eulàlia 2019

8, 9, 10 i 11 de febrer de 2019, a diversos espais de Barcelona.

La cultura popular d’arrel tradicional i activitats per als més joves prenen els carrers de Barcelona per celebrar la seva festa major d’hivern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa