
Foto: Estrella Damm
Voleu viatjar per l’Amèrica llatina a través dels seus sabors? Del 10 al 27 d’octubre ho podeu fer sense sortir de Barcelona gràcies a Malquerida & Food, el recorregut gastronòmic per la cuina de Mèxic, Veneçuela, Argentina, Perú, Brasil, El Salvador i Argentina en què participen fins a 19 dels millors restaurants llatins de la ciutat oferint elaboracions pensades per maridar amb la cervesa Malquerida, la cervesa roja fresca dels mestres cervesers de Damm i els germans Albert i Ferran Adrià.

2. Jalisco no te rajes (cuina mexicana) proposa dos tacos de cochinita pibil (carn de porc adobada amb achiote).

3. La Chula (cuina mexicana) sorprèn amb un taco de pop adobat amb pinya rostida, ceba confitada, coriandre i alvocat.

4. Margarita Blue (cuina mexicana) ha ideat una tapa de nachos amb el seu guacamole fet al moment a base de picada d’alvocat, ceba, i jalapeños, amb coriandre, suc de llima i sal.

5. Mexcla (cuina mexicana) proposa degustar les quesadillas de xampinyons i epazote amb deep de guacamole.

6. Mextizo (cuina mexicana) prepara croquetes de cochinita pibil amb x-nipec adobada amb achiote.

7. Guzzo Royal Café fa una proposta de cuina mexicana fusionada amb cuina brasilera: iuca fregida amb guacamole casolà clàssic, de moniato i de remolatxa.

8. Arepamundi (cuina veneçolana) ofereix l’arepa índia farcida de daus cruixents de pollastre amb salsa de curri.

9 i 10. La Taguara Arepería (cuina veneçolana, hi participa en dos establiments) uns platanachos compostos de xips de plàtan verd mascle, acompanyades de carn picada, pico de gallo i formatge.


12. La Monroe (cuina peruana) presenta el cebiche de salmó acompanyat amb leche de tigre i espurnes dolces de préssec.

13. Yukamanka (cuina peruana), la cresta de marisc.


Blanc, situat a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona, proposa un menú mexicà amb cebiche de corball marinat amb leche de tigre, pinya i mango, acompanyat de ceba osmotitzada i blat de moro, aletes fregides i caramel·litzades amb una salsa d’esperit mexicà, acompanyades amb una salsa obra de la xef Carme Ruscalleda en homenatge a Frida Kahlo.
