Foto: Estrella Damm / Gastronosfera


El vincle històric d’Estrella Damm amb la gastronomia es tradueix en una aposta constant per les millors propostes nacionals i internacionalsd’on neixen les rutes de tapes, presents a ciutats com Barcelona, Madrid, Miami o Lisboa, així com jornades gastronòmiques de productes únics. Un d’aquests és el bacallà, protagonista de les jornades gastronòmiques Tallem el bacallà, organitzades amb la col·laboració del Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà d’Islàndia, en què fins al 5 de juny participaran un centenar de restaurants d’arreu de Catalunya.

Per a la primera edició des les jornades dedicades a aquest popular peix, els establiments participants han elaborat un seguit de propostes per a tots els gustos i en diferents formats i que es poden gaudir en qualsevol moment del dia. El bacallà és un producte present a la cuina catalana des de fa molts segles, per la qual cosa es podran degustar elaboracions gastronòmiques tradicionals del receptari català, però també d’altres més avantguardistes amb tocs llatins o nikkei. Les podeu consultar totes en aquest enllaç.

La proposta del restaurant Huma de Salou


Algunes de les propostes del centenar d’establiments que participen a Tallem el bacallà són una ventresca de bacallà al pil pil (la Barra Perelló del Mercat del Ninot); bacallà confitat amb fonoll, tomàquet i olives (El Tastet, Sant Sadurní d’Anoia), que s’ofereixen per iniciar la jornada amb sabor i exquisidesa; o les tapes més emblemàtiques per gaudir en qualsevol moment, com la croqueta de bacallà brava que ofereix La Cañota o el dau de bacallà en tempura de xia, romesco de Tarragona i chutney de mango de l’Huma.

Qui prefereixi un menú complet, una bona opció podria ser la que ha preparat La Terrasseta del Vi (Ctra. de L’Escala, Viladamat), que ofereix amanida de seitons de l’Escala amb vinagre, bacallà (preparat de diferents formes, a elegir) i xuixo de Girona amb ratafia; o el menú de L’Avi Mingo (Lola Anglada 28, Tiana), format per un empedrat de bacallà i mongetes del ganxet, morro de bacallà amb cigrons d’Astorga i, de postres, pastís de formatge casolà. Tot això a partir de 3,95 € la tapa; de 9,90 € els esmorzars de forquilla, i de 17,50 € els menús amb el bacallà com a protagonista.

La proposta de l’establiment especialitzat en croquetes Cata Born


Com a esmorzar de forquilla i ganivet, com a menú o en format tapa, totes les propostes s’acompanyaran d’Estrella Damm, la cervesa elaborada segons la recepta original de 1876 amb 100% ingredients naturals, sense additius ni conservants. Les notes de cereals d’Estrella Damm combinen amb els sabors frescos i equilibren el caràcter salat del bacallà, fet que la converteix en el maridatge perfecte fins i tot en preparacions més complexes, ja que la suau amargor i el carbònic integrat atenuen la percepció de sabors potents, fent l’experiència més harmònica.

La proposta del restaurant Can Culleres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa