Catorze
Laia Palau inaugura el curs 150 de l’Edifici Històric de la UB

Vista general de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Foto: Universitat de Barcelona

Catorze recomana l’Acte d’Inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de la Universitat de Barcelona que, conduït pels periodistes Ariadna Oltra i Xavier Bundó, tindrà lloc al Paranimf de l’Edifici Històric el dilluns 3 d’octubre de 2022 a les 18 h. L’acte també es podrà seguir en línia al web de la Universitat.

L’1 d’octubre de 1872, l’aleshores degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Felip Vergés, es va aixecar de la cadira de l’Aula Magna per adreçar-se al faristol i pronunciar la lliçó inaugural del curs. Aquell acte va passar a la història com la primera inauguració de curs que tenia lloc a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, aleshores encara en construcció. La Universitat de Barcelona commemora el 150è aniversari de l’esdeveniment i, per a una ocasió tan senyalada, l’esportista d’elit i exalumna Laia Palau donarà el tret de sortida al curs 2022-2023.

Laia Palau (Barcelona, 1979) és una esportista d’elit i llegenda del bàsquet: 33 títols de club (entre els quals dues Eurolligues) i 12 medalles amb la selecció espanyola, de la qual és la jugadora amb més internacionalitats i medalles. En els inicis de la seva carrera esportiva, de l’any 2002 al 2004, va ser capitana de l’UB Barça. Palau pronunciarà la conferència Un triple a la vida: formació permanent, treball en equip i igualtat dins i fora de les pistes.

L’acte d’inauguració del curs girarà entorn de quatre eixos temàtics —recerca, formació, cultura i compromís—, que formen part de l’essència de l’Edifici Històric, obra indestriable de la història de la ciutat i del país. Durant la inauguració es recrearan teatralment diversos episodis històrics, com ara la intervenció del Dr. Felip Vergés l’any 1872; es commemorarà el 150è aniversari de la matriculació d’Helena Maseras, la primera dona a matricular-se en una universitat a l’Estat, amb una representació a càrrec de membres de l’Aula de Teatre de la UB; s’abordarà el rol formador de la UB en diverses generacions de científics, professionals i intel·lectuals, un dels quals va ser el poeta Joan Maragall, que serà representat per Josep Barceló, o es recordaran les Jornades Catalanes de la Dona, que van tenir lloc a l’Edifici Històric l’any 1976, amb la lectura d’un text de Teresa Pàmies.

L’acte continuarà amb les actuacions musicals de Xavi de la Iglesia i Vassil Lambrinov, del grup Blaumut, i del Cor UB. Els parlaments institucionals del rector, Joan Guàrdia, del president del Consell Social, Joan Corominas, i de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, posaran el punt final a un acte que es clourà amb el cant del Gaudeamus igitur.

Què: l’Acte d’Inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de la Universitat de Barcelona.
On: al Paranimf de l’Edifici Històric (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona).
Quan: dilluns 3 d’octubre a les 18 h.

Més informació.

El Paranimf de l’Edifici Històric acollirà l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de la universitat de Barcelona. Foto: Universitat de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa