Sepulcre de Blanca d’Anjou Foto: Patrimoni Cultural / Generalitat de Catalunya

Catorze recomana la visita guiada Dones. Mares, abadesses, esposes, que el Reial Monestir de Santes Creus ofereix els dissabtes 30 de juliol i 27 d’agost, a les 17:30 h. Les places són limitades i les entrades (adults, 10 €; de 8 a 16 anys, 6 €; menors de 8 anys, entrada gratuïta) es poden adquirir només a través del web.

L’estiu és una molt bona ocasió per descobrir joies del nostre patrimoni cultural. El Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp) destaca per seguir amb gran fidelitat l’estructura arquitectònica concebuda per Bernat de Claravall per al monestir de Clairvaux al segle XII. Els monarques van utilitzar el seu claustre i les tombes reials com a expressió del seu poder i, en diferents indrets del recinte, es troben detalls arquitectònics i escultòrics de diferents èpoques que donen testimoni del poder que el monestir va mantenir fins a la seva desaparició, al segle XIX.

Per aquest estiu, el Monestir ofereix una visita guiada per conèixer el paper de les dones, en els cercles de la noblesa catalana medieval, a través dels sepulcres nobiliaris de Guillema de Claramunt, Guillema de Montcada, coneguda com la “Invicta Amazona” i la capella de Magdalena Salva. A més d’aquestes, també es visiten dues tombes reials femenines situades a l’església, la de Blanca d’Anjou i la de Margarida de Prades, dues reines a les quals la maternitat va decidir el seu destí. Una maternitat molt significativa també per a l’Orde del Cister que es regeix per una devoció mariana, a través del culte a la Mare de Déu de la Llet, representada al retaule principal de l’església.

Què: la visita guiada Dones. Mares, abadesses, esposes.
On: al Reial Monestir de Santes Creus (Plaça Jaume el Just, s/n. Aiguamúrcia).
Quan: els dissabtes 30 de juliol i 27 d’agost, a les 17:30 h.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa