Salvador Miquel Laporta Foto: Diputació de Barcelona


Catorze recomana l’exposició Can Tinturé 1936-1939: la memòria que queda, que es pot visitar a l’edifici històric de Can Tinturé fins al 26 de gener.

Partint de l’actual col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel i emmarcant-se en el projecte “1939. L’abans i el després”, aquesta exposició de petit format posa el focus sobre un fet a la vista de tothom: que Can Tinturé i la seva col·lecció són testimonis directes de l’abans i el després de 1939. Amb l’esclat de la guerra, la propietària de Can Tinturé va fugir a la recerca d’un lloc més segur, cosa que va comportar que l’Ajuntament el concedís a les Joventuts Llibertàries, si bé un any més tard un decret sobre la municipalització de la propietat urbana l’afectaria i, encara un any més tard, es destinaria a l’associació Amigos de Méjico, relacionada amb l’exili republicà.

I si aquests fets històrics es relacionen amb l’edifici, no és menys destacable que les rajoles de mostra que s’hi albergen, provinents d’habitatges senzills de la Barceloneta, pertanyin a la col·lecció de Salvador Miquel Laporta, conegut com “el salvador de rajoles”. No debades l’anomenaven així: la Barceloneta va ser repetidament bombardejada durant la guerra i ell es va encarregar de recol·lectar rajoles perquè no desapareguessin entre enderrocs i reconstruccions d’edificis.

Què: l’exposició Can Tinturé 1936-1939: la memòria que queda.
On: a Can Tinturé (Carrer de l’Església, 36, Esplugues de Llobregat).
Quan: fins al 26 de gener.

Més informació.

AMEL. Col·lecció Imatges. Autoria desconeguda. Reg. 14698.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa