www.tnc.cat

Catorze recomana gaudir d’El somni de Gulliver. El Teatre Nacional de Catalunya acull una òpera de titelles mecanitzats inspirada en el clàssic de Jonathan Swift, ideada per l’alemany instal·lat a Barcelona Roland Olbeter i dirigida per Carlos Fesser. L’espectacle agafa forma amb la música d’Elena Kats-Chernin i la producció audiovisual d’Esterina Zarrillo.

El protagonista, l’astrònom i científic Gulliver, ens convida a embarcar-nos en un viatge de descoberta de l’univers i paral·lelament a reflexionar sobre l’escala de valors. En una primera etapa, al planeta dels lil·liputencs ens parla del poder i de la submissió. Més endavant s’endinsa en el planeta Glumdalkiltch, el planeta dels sentits, de la sensualitat, del gaudi. A la tercera etapa, la lluna dels immortals el fa sentir capaç de tot, vencedor de la mort. I, finalment, acaba el viatge allà on es decideix el destí de tothom, el camí entre la vida i la mort. Aquest trajecte transcendental l’interpreten 45 marionetes i robots creats per Nico Nubiola i manipulats per Kike Blanco a través de l’ordinador. Funcionen amb una gran construcció mecànica de 60 motors i 250 pistons que conformen un paisatge paral·lel al de l’espectador.

Sota la direcció d’Óscar Larios, donen veu als personatges de fil Joan Martín-Royo (Gulliver, baríton), Clàudia Schneider (Glumdalkitch, mezzosoprano), Antoni Comas (Rei Eggman, tenor), Carlos Fesser (Senyor Mondi, baix baríton), Toni Gubau i Oriol Rosés (Immortals, contratenors), Antonio Fajardo i Néstor Pindado (Corbs, baixos), Anna Barreiro, Lucía Verger i Nerea Urriza (Nanobots, cor infantil), Escola Aula de Música 7. Un trajecte d’aventures i emocions amb la col·laboració de Solé Diesel, Igus i NEUGART que ens transportarà a un univers llunyà i alhora molt proper, el de les màquines.

Què: El somni de Gulliver.
Quan: fins al 26 de febrer.
On: Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa