Teatre, música, poesia i cinema conflueixen els vespres i nits d’estiu a Sabadell. L’Amfiteatre dels Jardinets acull la primera edició del Fresc Festival del 25 de juny al 24 de juliol. Una iniciativa de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joventuts Musicals de Sabadell, UiU Promotors i l’Alliance Française de Sabadell, que fins ara programaven els cicles d’estiu a la ciutat. Enguany sumen esforços per oferir una programació de qualitat i per a tots els públics. El Fresc Festival compta amb BBVA CX com a partner principal i amb l’empresa Movento com a patrocinadora. Destaquem 14 de les propostes que s’hi podran veure.

1. Tomeu Penya en concert (27/6/2017 a les 22.00).
El cantautor mallorquí estrena aquest estiu un nou espectacle. Farà un recorregut des de les Illes Balears a Andorra, passant per Catalunya. Un concert que estarà ple de sorpreses i també dels seus grans clàssics.



2. Mille ponts amb Amélie-les-crayons (28/6/2017 a les 22.00).
Música, teatre i poesia junts en una mateixa escena. Un espectacle de llums i ritme en què els ballarins semblen un sol intèrpret i en què la veu d’Amélie parla dels lligams que connecten les vides del món. Una producció de Neômme/Train-Théâtre amb el suport de ADAMI, Fond pour la Création Musicale, Centre National des Variétés i la Région Auvergne-Rhône-Alpes.



3. Emparaulant la vida (30/6/2017 a les 22.00).
L’actriu Sílvia Bel recita els grans autors de la poesia universal. Ho fa acompanyada de la guitarra de José Santiago i la veu de Juan Manuel Galeas. Un espectacle en què la paraula i la música creen una atmosfera màgica.



4. Ragazzo (4/7/2017 a les 22.00).
Ragazzo és un crit a la vida, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la història. Lali Álvarez escriu i dirigeix aquesta peça protagonitzada per Oriol Pla, que reviu la figura de l’activista antiglobalització Carlo Giuliani, assassinat en estranyes circumstàncies a Gènova el 20 de juliol de 2001.



5. Catalunya 1937. Música i dansa en temps de la República amb la Cobla Mediterrània (6/7/2017 a les 22.00).
L’any 1937 el tenor Emili Vendrell, el ballarí Joan Magrinyà i el pianista Isidre Marvà sortien cap a França com a membres de la Cobla Barcelona. Aquesta expedició d’artistes catalans va recórrer França, Bèlgica, Luxemburg i l’antiga Txecoslovàquia. L’objectiu era crear a Europa un clima de simpatia envers la República i recaptar fons a favor dels refugiats i les víctimes, dones i infants de la guerra d’Espanya. Aquella gira va durar nou mesos i van fer 220 actuacions. Ara, la Cobla Mediterrània recupera un d’aquells programes gràcies a Tomàs Manyosa i a Josep Maria Serracant. Els intèrprets seran el ballarí Xavier Benaque, el tenor Ezequiel Casamada i la pianista Nora Girbau.



6. Les dones sàvies amb la Companyia Maldà (7/7/2017 a les 22.00).
L’any 1672 Molière i la Companyia del Rei van estrenar aquesta comèdia de costums que parla de l’afany de saber de les dones. Ricard Farré i Enric Cambray recuperen l’obra i interpreten els vuit personatges que surten a escena. Gerard Sesé s’ha encarregat de la composició musical; Marina Marcos, de la producció; Júlia Bonjoch, de la coreografia; i Lluís Hansen, de la dramatúrgia.



7. Concert de Gospel amb The Sey Sisters (10/7/2017 a les 22.00).
Edna Sey, Yolanda Sey i Kathy Sey són tres germanes que acaben de treure el seu primer disc com a trio, Let Freedom Ring. Interpreten cants que neixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur. En aquest concert les acompanya el pianista i saxofonista Albert Bartolomé.



8. Humor i hòsties (11/7/2017 a les 22.00).
Marc Martínez protagonitza aquest monòleg en què interpreta el seu alter ego, Mal Martínez. Immers en el seu món propi crea una paròdia autobiogràfica que retrata la generació que va viure la postguerra al barri del Raval de Barcelona.



9. Vint anys de l’ Il·lús Teatre Orchestra amb artistes convidats (17/7/2017 a les 22.00).
Enguany, Il·lús Teatre celebra els seus vint anys amb un recull de cançons que han format part dels seus espectacles. Música, poesia, teatre, humor i reflexió junts dalt de l’escenari.



10. Big Band del Maresme & Txell Sust (19/7/2017 a les 22.00).
En el primer bloc del concert l’orquestra agafa el protagonisme. Interpretaran un repertori que inclou des dels clàssics, com Count Basie o Billy Strayhorn, fins als més moderns, com Prince. A la segona part s’hi incorporarà la cantant mallorquina Txell Sust per fer un repàs dels temes més emblemàtics del jazz vocal.



11. Amors d’estiu (20/7/2017 a les 22.00).
Judit Neddermann i el Quartet Brossa proposen un concert que gira entorn de la temàtica de l’amor. Des del desamor gèlid dels lieds de Schubert fins a l’amor frenètic de les cançons pop-rock.



12. Espectacles infantils i familiars: Boris the Lion (1/7/2017 a les 19.00), Minute (8/7/2017 a les 19.00), Simplicitats (15/7/2017 a les 19.00), Tub’Luberlue (22/7/2017 a les 19.00) i La llegenda de Sarila (3/7/2017 a les 19.00).
El Fresc Festival també dedica un espai per a gaudir de la cultura en família. A Boris the Lion, la Companyia Circatrònic reflexiona sobre la revolució tecnològica. A Minute, la Companyia Jam recupera en clau d’humor l’ofici de fotògraf. La companyia Xucrut Teatre aposta per l’aprenentatge des de la senzillesa, el joc i l’humor a Simplicitats. El pallasso Matthieu Caron, devorador de taronges, farà esclatar de riure els més petits a Tub’Luberlue i aprendran a assumir responsabilitats amb la pel·lícula d’animació La llegenda de Sarila.



13. Projecció non stop de pel·lícules (14/7/2017 a les 19.00).
El Fresc Festival també dedica un espai per projectar els films premiats al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torrelló. Metronomic, de Vladimir Cellier; La liste, de Guido Perrini i Freedom under Load, de Pavol Barabas són les pel·lícules que es podran veure.



14. No són maneres de tractar una dona (23/07/2017 a les 10.00).
Presenta la història de Christopher Gill, un actor novaiorquès fracassat, fill d’una antiga i cèlebre diva, que voldrà aconseguir la fama a qualsevol preu fins al punt de convertir-se en assassí en sèrie. Disfressat i interpretant diversos papers, cometrà crims per aconseguir les portades dels diaris i, molt especialment, del New York Times.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa