La Filmoteca de Catalunya obre les portes a la novena exposició de producció pròpia, fins al 31 d’agost a la seu del Raval: Cineastes al seu lloc. Retrats d’Óscar Fernández Orengo. El fotògraf, nascut el 1971 a Orengo (Donosti), hi comparteix una col·lecció de 42 retrats en què els protagonistes són cineastes catalans, espanyols i llatinoamericans. Presentant-nos des dels directors contemporanis més populars fins als més minoritaris. Amb el contrast del blanc i negre i en imatges de format panoràmic, retrata llocs que formen part de la seva vida quotidiana.

Inés París – Foto: Óscar Fernández Orengo


És així com podem descobrir el lloc en què Víctor Erice escriu els guions: el Jardín Botánico de Madrid. Rosa Vergés prefereix el seu pis de l’Eixample, envoltada d’una col·lecció de barrets. Óscar Fernández ho explica: “Aquest amor irracional i confés des de la meva infància pel setè art va ser la principal raó per la qual a mitjans de l’any 2001 em vaig plantejar retratar amb una càmera panoràmica a diverses generacions de cineastes espanyols”.

Rosa Vergés – Foto: Óscar Fernández Orengo


Si darrere de cada pel·lícula hi ha un director, aquesta col·lecció es complementa amb una selecció de vint retrats de personatges, com Pedro Aquilera, Juanma Bajo o Carles Balagué, que han visitat la Filmoteca de Catalunya els darrers quatre anys. Mostrant la complicitat que han anat teixint ja sigui perquè han estat protagonistes d’un homenatge, d’una retrospectiva, d’una conferència o d’una classe magistral.

Jaime Camino – Foto: Óscar Fernández Orengo


En darrer lloc també hi trobarem el documental El fotògraf dels cineastes produït per la Filmoteca de Catalunya, i dut a terme a càrrec de La Casa Kuleshov. A través de la projecció, Óscar Fernández ens explica com ha estat el procés creatiu. Una de les sales també mostra peces d’anteriors exposicions, així com documents que formen part del fons personal del fotògraf.

Daniel Calparsoro – Foto: Óscar Fernández Orengo

Mariano Ozores – Foto: Óscar Fernández Orengo

Paulino Viota – Foto: Óscar Fernández Orengo

Francesc Bellmunt – Foto: Óscar Fernández Orengo


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa