Circ, dansa, multiculturalitat, qualitat i aprenentatge es reuneixen al Festival Deltebre Dansa com cada any. En aquesta 13a edició, que tindrà lloc fins al 23 de juliol, el cicle s’estructura en tres branques: tallers per a experts, tallers d’iniciació i espectacles.

Professionals de la dansa i el circ d’arreu del món es troben a Deltebre per impartir classes amb reputats coreògrafs. Enguany podran gaudir de fins a 15 tallers, conduïts per Akram Khan, Fighting Monkey, Lali Ayguadé, Laura Aris, David Zambrano, Rakesh Sukesh, Francisco Córdova, Alleyne Dance i Judith Sánchez, entre d’altres. A més, els ballarins amateurs també tindran un espai per introduir-se en el món del ball actual. Els estils que s’ensenyen aquest any són dansa contemporània, Bollywood, dansa en família i ritme urbà. A més, els assistents podran escollir entre una oferta de fins a 48 espectacles. Companyies nacionals i internacionals de qualitat mostren els seus treballs i les seves reflexions artístiques. Destaquem 14 de les actuacions que s’hi podran veure.



1. VIBRA, de Brodas Bros (10/7/2017 a les 22.00).
La 13a edició del Festival Deltebre Dansa s’obre amb el nou projecte de Brodas Bros, Vibra. Juntament amb la companyia de percussió Brincadeira, presenten un projecte molt poètic i enèrgic que parla de connexions.



2. ZERO (extracte), de HumanHood (11/7/2017 a les 22.00).
Júlia Robert Parés i Rudi Cole s’enreden en un ball espiritual, un món ideal d’imaginació i bellesa. L’obra va ser guardonada amb el 1r premi i premi Jurado Joven a la competició coreogràfica Madrid Paso 2.



3. II Nit d’Espais Alternatius (12/7/2017 a les 22.00).
Les actuacions es traslladen fora de la Carpa Deltebre Dansa. En total, cinc espais i nou espectacles de dansa i circ contemporanis. Hi actuaran Guillem Albà & Clara Peya, Pepa Plana, El lado oscuro de las Flores, Zirkus Morsa, Cie. Ici’Bas, Kyklotron, Lucio Baglivo, BBoy Enano i David Zambrano.



4. III Nit Solidària i del Circ (13/7/2017 a les 22.00).
Després de la recollida d’aliments, que s’iniciarà a les 20.00, començarà una nit plena d’espectacles de circ. Guillem Albà & La Marabunta obriran la cerimònia amb l’espectacle Marabunta, una obra boja i amb molt de descontrol. Els altres artistes de la nit són Cie L’Indécente, Zirkus Morsa, Alexis Akrovatakis, Britt Portelli i Jose & Dani.



5. When the dogs assailed their masters, de RootlessRoot (15/7/2017 a les 22.30).
RootlessRoot, practicants i investigadors del moviment humà, interpreten una peça que parla de les profunditats humanes i el temps futur. L’espectacle reflexiona sobre la repercussió social que tindran en un futur immediat les nostres actuacions. Com ens recordaran les generacions futures? La fi del món ha d’arribar o ha estat sempre aquí?



6. ENCAJE, de JSR Company (17/7/2017 a les 22.00).
Judith Sánchez treballa amb el seu cos per reflexionar sobre quin és el grau de llibertat i submissió que pateix. La coreògrafa, professora i improvisadora cubana interpreta diversos papers per arribar a conèixe’s veritablement. Un espectacle ple de matisos, de sensacions i d’humor.



7. Je te haime, de HURyCAN (18/7/2017 a les 22.00).
Aquest projecte representa el procés d’aprenentatge, qüestiona els límits i la comunicació més essencials a través del moviment. Ha guanyat el premi al Millor Espectacle de Dansa a la 27a Feria Internacional de Teatro y Danza d’Osca.



8. Dialog, de Seb et Blanca (19/7/2017 a les 22.00).
Seb et Blanca creuen que el diàleg és la manera de crear un sentit conjuntament. Formats i inspirats per l’art del circ contemporani, el duet conversa amb el món que coneixem. L’equilibri serà el desequilibri que els permetrà avançar.



9. All these places have their moments, de La Otra Familia (19/7/2017 a les 22.00).
La Otra Familia està formada per quatre joves ballarins plens d’ambició i amb orígens eclèctics. Ofereixen un espectacle que obre un espai al record. Records materials i no materials plens d’experiències i de vida interior, com les persones. La peça va guanyar el premi del públic al Certamen Coreográfico de Madrid.



10. Testimonies (extracte), d’Alleyne Dance (19/7/2017 a les 22.00).
Les bessones Kristina i Sadé Alleyne són dues ànimes plenes d’energia. En aquesta obra, els moviments dinàmics són alhora extenuants i elegants. Marcats pels patrons rítmics i la força del cos físic. Un il·lustrador i un cantant s’afegeixen a l’espectacle, que encara està en procés d’elaboració.



11. AURA, de Yugen (19/7/2017 a les 22.00).
L’espiritualitat, l’ètica, la disciplina i el concepte sobre l’espai públic i l’espai privat de la cultura nipona, defineixen clarament l’espectacle d’Aina Lanas i Julien Rossin. S’inspiren en el contrast entre la tecnologia i la humanitat. Reflexionen sobre el concepte d’aura, la barreja entre el cos eteri, físic i emocional. L’espectacle va rebre la menció especial del jurat al Festival Hop de Barcelona 2016.



12. Ubuntu, de SEAD – BODHI PROJECT (20/7/2017 a les 22.00).
BODHI PROJECT és la companyia resident de l’escola austríaca de dansa contemporània SEAD. Ubuntu és una paraula africana que vol dir que existim perquè tots nosaltres exisitim. Aquesta filosofia fa que els ballarins confonguin el passat, el present i el futur de les seves vides.



13. INVISIBLE WIRES, de LaMacana (21/7/2017 a les 22.30).
LaMacana i el coreògraf cubà Julio César Iglesias ofereixen una proposta altament física, envoltada d’una atmosfera surrealista. L’amor, la mort i els records fragmentats turmenten els personatges fins al sense sentit.



14. All genius all idiot, de Svalbard Company (22/7/2017 a les 22.30).
Poc convencionals i estrafolaris, Svalbard Company fan servir la seva habilitat circense per revelar les absurditats de la vida i la conducta humana. Circ contemporani, teatre, comèdia física i música en directe per crear una peça realment original. L’espectacle va ser guardonat amb el premi Best Circus & Physical Theatre Weekly Winner Adelaide Fringe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa