Denise Duncan, professora del curs Juego, azar y escritura Foto: Kiku Piñol


Si algú s’ha posat a escriure alguna vegada, s’hi ha trobat. Un full, una pantalla, buits, blancs, i una pressió autoimposada de vestir-se amb el llegat de les grans obres, dels grans autors. Paràlisi i pànic són companys habituals del començar a escriure i més, potser, si el que es vol és iniciar-se en un nou gènere. Però hi ha maneres de desactivar aquestes cotilles mentals i esquivar les traves de voler ser el nou Txèkhov i una és el joc. És el que proposa Denise Duncan a Juego, azar y escritura, el curs d’introducció a l’escriptura teatral que impartirà a la Sala Beckett del 29 de gener fins al 4 d’abril de 2021.


La mecànica dels jocs de taula, un món únic i lliure que, d’altra banda, té unes normes específiques que cal conèixer, s’assembla molt al teatre, i des d’aquest paral·lelisme Denise Duncan proposa el joc com a protagonista i activador de la creativitat.

Jugar i crear

Cada joc de taula que ha seleccionat Duncan té una riquesa pròpia que pot servir per escriure i estimular la imaginació, crear escenes i desenvolupar textos dramàtics. Els protagonistes de les sessions seran el MindMaze (per aprendre a filar incidents desencadenants), les cartes del tarot (a partir de les quals es treballaran arquetips i desenvolupament de personatges), l’I-Ching (per explorar estructures possibles i conflictes dramàtics), el Dixit (sobre la creació d’imatges i atmosfera), el conegudíssim Cluedo (per bastir una trama potent i la tensió dramàtica)… i tots ells s’hauran de gaudir i jugar per, després, abocar-se a l’escriptura.

Juego, azar y escritura s’impartirà presencialment, sempre que les circumstàncies ho permetin. En cas que no es pugui realitzar a la Sala Beckett, es convertirà al format virtual. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

Foto: Viva Luna Studios


La professora

Denise Duncan és llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i llicenciada en Arts Dramàtiques. Des de 2002 es dedica principalment al teatre com a actriu, productora, dramaturga i directora d’escena, i els seus textos han sigut guardonats als premis Marqués de Bradomín i Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover. A més va ser l’autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2019-2020, residència durant la qual va escriure El combat del segle, que es va estrenar a l’octubre, protagonitzada per Armando Buika i Alex Brendemühl.

Nou comentari

El piano

Comparteix

Last Dance

It's my last chance/ For romance tonight
Comparteix

Chiquitita

Si es que tan triste estás/ para qué quieres callarlo
Comparteix

La Gymnopédie de Satie

Escoltem una de les peces més conegudes del compositor francès
Comparteix

Tantes coses a fer

La vida és el que et passa/ mentre fas plans per tenir-ho tot lligat

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix