Foto: Tim Foster

A les portes de les festes nadalenques, segur que qui més qui menys ja va buscant l’obsequi ideal per a les estones d’oci de tota la família. Per això, ara és un bon moment per descobrir tot el que hi ha disponible en jocs i videojocs en català.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa el programa Totjoc amb la finalitat de promoure la producció i el consum de jocs i joguines en català. Totjoc disposa d’un cercador amb més de 1.000 jocs en català catalogats segons l’edat, el tipus de joc i el fabricant. A través del web també es pot saber on es poden adquirir els jocs en català i es pot consultar l’agenda per saber quines activitats s’organitzen al voltant del programa. En el canal de Youtube es poden trobar tutorials de jocs de taula i curiositats sobre alguns dels jocs més populars. Totjoc aplega 20 empreses editores de joc.

Així mateix, també en l’àmbit dels videojocs, el Departament de Cultura impulsa la presència del català en la producció com en les xarxes i comunitats que es generen al voltant del sector. La Secretaria de Política Lingüística contribueix a impulsar l’oferta en català amb ajuts anuals i específicament adreçats a la indústria del videojoc i impulsa el coneixement dels videojocs comercials disponibles en català per fomentar-ne el joc i més demanda, a través per exemple de la base de dades VDJOC –amb 130 jocs disponibles i una llista de descatalogats–, tallers, taules rodones, campanyes, accions de difusió, i la col·laboració i impuls als influenciadors de l’òrbita.

Una mostra del suport de la Secretaria a la creació i difusió del videojoc en català és el SAGA, el saló del gaming que organitza la Plataforma per la llengua i que es perfila com un saló de referència per al videojoc en català.

Jugar reporta beneficis en el creixement global de la persona, la socialització i l’adquisició d’habilitats comunicatives. És evident, doncs, que poder-ho fer en català amb plena normalitat contribueix a consolidar de manera natural tots aquests aprenentatges.

Descobrim el ventall de jocs, joguines i videojocs en català, i juguem-hi sols o en companyia!

Juguem molt i juguem en català!

Més notícies
Detall del cartell de Minions: L'origen de Gru
En família, al cinema i en català
Comparteix
El CINC reestrena pel·lícules infantils a preus reduïts arreu de Catalunya
Foto: Alena Darmel
Neix el SAGA, el saló del «gaming» en català
Comparteix
L'esdeveniment és una iniciativa de Plataforma per la llengua amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa