Michelle Obama va néixer el 17 de gener de 1964. Ha estat la primera dona afroamericana amb el títol de primera dama dels Estats Units. Va col·laborar activament en la campanya prèvia a la presa de possessió de la presidència del seu marit, el novembre de 2008.

Defensora de la igualtat i de la lluita per una educació digna, ha ballat, i fins i tot rapejat, per animar els joves a seguir amb els seus estudis i vetllar pels seu futur. En llegim 14 reflexions que va fer en el seu últim discurs com a primera dama a la Casa Blanca.


1. Treballant molt i amb una bona educació, tot és possible.

2. Els primers musulmans, jueus o cristians van poder fer les seves celebracions lliurement. Aquestes religions ensenyen a la gent jove la justícia, la compassió, l’honestedat.

3. La diversitat de colors, de fe, de creença no és una amenaça. És el que ens fa ser el que som.

4. Mai deixis que ningú et faci sentir que no ets important.

5. La joventut té dret a ser com és, però cal que recordeu que els vostres drets no sorgeixen del no-res, feu el possible per conservar el que heu heretat.

6. Tenir una bona educació és la millor manera de ser crítics, d’aprendre a expressar-nos clarament, d’afrontar les adversitats.

7. L’educació és l’eina per convertir-vos en una força positiva a les vostres comunitats.

8. Alguna cosa millor sempre és possible si treballes i lluites pel que vols.

9. Si treballes amb ganes, si creus en tu mateix, aconseguiràs el que et proposes, sense que els límits que et posa el teu voltant tinguin importància.

10. L’esperança que la gent ens vegi com el que realment som ens inspirarà a elevar-nos fins al millor que puguem ser.

11. El poder de l’esperança és el que ens ajuda a superar la ira i la por a què ens afrontem dia a dia.

12. Hem d’agrair la passió i la dedicació dels nostres educadors, que s’entreguen en la seva feina cada dia per impulsar els joves.

13. Vull que els joves sàpiguen que ens importen. No tingueu por. Mantingueu-vos concentrats. Sigueu decidits, esperançats i plens de bona educació.

14. Utilitzeu els coneixements per construir un país digne que es mereixi aquesta esperança prometedora. Guieu a través de l’exemple i no tingueu por.

Foto: Facebook Michelle Obama

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa