Foto: Erin Bassa


Pensar en circ a casa nostra és invariablement pensar en el Circ Cric i en el seu fundador, el pallasso Tortell Poltrona. Aquest 2019, a més, és any de celebracions: d’una banda, Poltrona compleix quaranta-cinc anys sobre els escenaris i, de l’altra, el festival Circ Cric en fa deu que, instal·lat al Montseny, agermana circ i natura per oferir una programació d’espectacles per a tots els públics i tallers escolars i familiars.

El festival

La desena edició del Festival Circ Cric es desenvolupa des del 22 de març fins a l’1 de juliol, i concentra la seva programació durant els caps de setmana. El Parc Natural del Montseny, la llar del festival, rebrà cada dissabte a la tarda Post Clàssic, un espectacle de Tortell Poltrona que recull els seus millors números, i, els diuemenges a migdia, el pallasso s’envoltarà dels altres artistes del Circ Cric a Catacric, una proposta d’acrobàcies, pallassos i música en directe.


El festival també comptarà amb els espectacles Circe, que representaran el 22 de juny els alumnes de l’Escola professional de circ Carampa de Madrid i el Live Karaoke Show dels De Mortimers, que acomiadaran el festival el 30 de juny.

Però no només de circ viu el Circ Cric, i amb l’objectiu de connectar el territori, el festival col·labora amb seus veïns El Taller d’en Txo, a Sant Esteve, i proposa la visita d’aquest espai i el seu espectacle de titelles. La música també té un paper important al festival i comptarà amb l’actuació de l’ex-Txarango Marcel Lázara i Júlia Arrey, que el 25 de maig presentaran KM.0 – Pedalant endins en una jornada dedicada a la música de Brasil, organitzada amb Pallassos Sense Fronteres.Festival Internacional de Pallasses

Per sisè any consecutiu, el Circ Cric acull el popular Festival Internacional de Pallasses (FIP), una proposta diversa que del 13 al 16 de juny fuig de la carpa per conquerir els carrers i teatres de Sant Esteve de Palautordera. Aquesta sisena edició, que contempla també la vessant professional organtzant cursos, masterclass i fòrums, comptarà amb una cinquantena d’artistes de renom internacional vingudes de tot l’Estat i Europa amb la pallassa francesa Catherine Germain com a figura destacada, que el vespre del 15 de juny farà les delícies del públic amb Le 6ème Jour.45 anys de pallassades

Tortell Poltrona és sinònim de tota una vida dedicada a l’art de fer riure a petits i grans, quatre dècades i mitja de pallassades que es van iniciar al barri de Sarrià de Barcelona, on va debutar als escenaris com a cantant còmic de la Gran Orquestra Veracruz. Director i fundador del Circ Cric, és conegut també pel seu compromís social, tasca feta, sobretot, com a fundador i president de l’ONG Pallassos Sense Fronteres, amb què ha fet llargues estades als camps de refugiats i zones de guerra de tot el món per rescatar la vida que roman als somriures. El 45è aniversari de Tortell Poltrona als escenaris serà el gran protagonista de l’edició d’enguany del Festival Circ Cric.

Germas Poltrona al Circ de Prop, Barcelona, 1980.10a edició del Festival Circ Cric

Del 22 de març a l’1 de juliol, a la carpa del Circ Cric, altres espais del Parc Natural del Montseny i Sant Esteve de Palautordera.

El festival de circ celebra deu anys d’existència amb una àmplia oferta d’espectacles per a tots els públics i, com a plat fort, la celebració dels quaranta-cinc anys de Tortell Poltrona sobre els escenaris.

Nou comentari

El piano

Foto: Fundació Catalunya - La Pedrera
Comparteix

Els nous talents del jazz, a La Pedrera

El terrat de la Casa Milà acull un cicle de concerts a la fresca per als vespres de juny i juliol
Comparteix

Le temps de vivre

tout est possible, tout est permis
Comparteix

Hi ha una llum que mai no s’apaga

Morir al teu costat/ és una manera tan divina de morir
Comparteix

Jessye Norman, la veu poderosa

Recordem la soprano veient-la interpretar un fragment de «Tristany i Isolda»

Passadís

Comparteix

El naïf del Duaner Rousseau

14 quadres mostren l'evolució del pintor francès
Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX

Comparteix