Per què encara avui (i durant 350 anys) continuem explicant als més petits que el llop es menja la Caputxeta? Per què no donem l’opció a la nena de plantar cara a l’animal enmig del bosc, de dir-li no és no i de salvar-se sola? El vídeo Canvia el conte ens fa obrir els ulls i ens alerta de com n’és, de perillós, donar als infants i joves el pitjor exemple: ser còmplices del masclisme. I com la responsabilitat de canviar la història és a les nostres mans.


Aquest vídeo ha estat creat per Little Revolutions i DMA Produccions, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i Festuc Teatre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 09, 2018 | 00:55
    Anònim març 09, 2018 | 00:55
    Us parla una feminista, quedi per endavant, però també mestre preocupada. Hi ha tota una altra explicació sobre els contes que fa pensar diferent. Els personatges representen el nostre propi interior, la part femenina, la part masculina, el nostre subconscient, el conscient etc... i que defensa l'explicació d'aquests contes per al correcte desenvolupament maduratiu dels infants sobretot a nivell anímic. Seria com dir que si matem el llop en el conte estem parlant de maltracte animal, quan en realitat significa una altre cosa. Si paral·lelament treballem la cura dels animals o la cura de la igualtat de gènere en paral·lel, aquests contes no són el que signifiquen literalment, sinó que treballen l'estructura inconscient. No ho se explicar millor però segur que puc trobar algun especialista en contes terapèutics o un psicòleg que us expliqui per a què són necessaris. Moltes gràcies
  2. Icona del comentari de: Anònim a març 17, 2018 | 08:14
    Anònim març 17, 2018 | 08:14
    Per canviar la nostra part interior, el nostre inconscient, perquè no haguem de dur inoculat el masclisme i la imposició del poderós com a "cosa" normal des de la més tendra infantesa. I sí que podríem parlar de maltractament d'animals, potser també ens l'han colat per aquí. Els contes populars no són gens innocents i sí, contribueixen a formar-nos com a persones influint en la nostra part inconscient, formant-nos interior-ment, inoculant valors. Quin tipus de persones volem formar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa