Imatge del curtmetratge Un petit pas (One small step)
Imatge del curtmetratge Un petit pas (One small step)

Catorze recomana Les aventures animades de la Bruna, la Kenia i altres nenes intrèpides, la sessió del cicle Petits cinèfils que el CaixaForum Barcelona programa per als dissabtes 11, 18 i 25 de juny de 2022, a les 17:30 h.

Si fem un repàs a les històries amb què hem crescut des d’infants, veurem que moltes presenten una desigualtat de gènere evident: més personatges masculins que femenins, on elles, majoritàriament, representen papers amb personalitats dòcils. Afortunadament, a poc a poc s’han començat a veure més llargmetratges amb protagonistes femenines amb personalitats fortes i empoderades o representant papers heroics. Les nenes, de la mateixa manera que els nens, també mereixen veure un ampli ventall de representacions dintre del seu gènere.

Aquesta sessió del cicle Petits cinèfils, que té una durada aproximada d’una hora i s’adreça a infants a partir de cinc anys, presenta una selecció de curts d’animació on les nenes són les protagonistes. Inclou els curtmetratges: Tulipa (Tulip), 2020; Merry Grandmas!, 2019; Un petit pas (One Small Step), 2018; L’extraordinària història de la Bruna, 2021; Zoo, 2018; Els allotjaments (Les logements), 2019; La bruixa i el nadó (The witch and the baby), 2020; A l’aire lliure (Outdoors), 2017; i La simfonia de la Kènia (Kenya’s Symphony), 2019.

Petits Cinèfils és un programa que contribueix a construir la mirada de l’espectador per gaudir del millor cinema. Té una programació familiar anual i una selecció curosa i variada de pel·lícules per iniciar els petits i els adults en el món del cinema. Les pel·lícules s’agrupen en cicles monogràfics que tenen com a fil conductor un autor, un realitzador o un estudi d’animació, i pretén donar a conèixer nous estils i diferents tècniques d’animació utilitzades arreu del món.

Què: Les aventures animades de la Bruna, la Kenia i altres nenes intrèpides.
On: al CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).
Quan: els dissabtes 11, 18 i 25 de juny de 2022, a les 17:30 h.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa