La simetria de Kubrick

Recull de plans del cineasta amb el mateix punt de fuga

Stanley Kubrick va néixer el 26 de juliol de 1928 a Manhattan i va morir el 7 de març de 1999 a Saint Albans (Renge Unit). El clip One-Point Perspective ret homenatge al director de cinema en menys de dos minuts amb un recopilatori d’escenes. L’edició del vídeo, feta per Kogonada, mostra l’obsessió de Kubrick per enquadrar la càmera posant el punt de fuga just enmig de la pantalla. Aquesta perspectiva simètrica fa que l’espectador tingui la sensació de trobar-se dins l’escena.


 

Comentaris

    Miquel Mestre Morell Febrer 12, 2015 8:19 pm
    Stanley Kubrick ha sigut un dels millors cineastes del nostre segle. He disfrutat molt amb les seues producçións. Mau me había adonat de la predilecçió seua en centrar el punt de fuga al mitx del plá de l´imatge, mes es cert. De totes les seues pel·licules, recomano "BARRY LINDON". Per el meu gust es inmillorable amb tots el sentits.
    Joan Moret i Camps Febrer 21, 2015 12:26 am
    El vídeo està muntat al ritme de la versió orquestral (realitzada expressament per acompanyar les imatges del tràiler de la segona entrega d'El Senyor dels Anells) de Lux Aeterna, el tema més popular de la banda sonora de Requiem for a Dream, una pel·lícula de Darren Aronofsky. El mateix director que, uns anys més tard, va rodar The Fountain, una pel·lícula que feia un ús extensiu —i fins i tot excessiu— d'aquest punt de fuga tan kubrickià.

Nou comentari