Foto: Llibreria de la imatge


La història comença amb el suïcidi d’en Jim, un immigrant irlandès incapaç de seguir vivint després que l’hagin acomiadat de la feina, una decisió que deixa sola l’Annie, de qui esperava una filla, la Sally. Aquest tràgic esdeveniment neix –i creix– en un marc una mica sòrdid del Brooklyn de principis del segle XX.

La salvació sembla sorgir de la providència divina. Les dues ànimes perdudes començaran a teixir un vel extens amb la comunitat de monges que les acullen. S’inicia aquí la submersió en el dia a dia de la vida d’un conjunt de dones ancorades en la fe, posades a prova entre les seves creences, els pecats i les necessitats de gaudir d’allò que s’ofereix al seu voltant, una mica més enllà d’aquella fe que trontolla dins de totes elles, una fe que per força es veuran obligades a emmotllar.

És fàcil caure rendits a l’excel·lent prosa d’Alice McDermott, tan amable amb els detalls que enfoquen la vida des del seu vertigen més profund, tot força dickensià, i, a la vegada, amb un senzill i subtil -però brillant- toc d’humor. L’autora ens parla de solidaritat, aquest és el gran tema, el comú denominador de les relacions familiars, dels lligams sentimentals. Ens embolcalla de reflexions sobre la guerra entre la fe i la culpa, la conjunció entre la humanitat i els remordiments. És el retrat d’una època, d’un camí que dibuixen tres generacions que descobreixen què són realment el perdó, la solidaritat i l’oblit.

Una novel·la que no podeu deixar escapar.



El llibre recomanat

Títol: L’hora novena
Autora: Alice McDermott (traducció de Marta Hernández i Zahara Méndez)
Editorial: Minúscula
Any d’edició: 2018

Qui el recomana:

LLibreria: Llibreria de la imatge
Adreça: carrer Sepúlveda, 87, Barcelona
Qui la cuida: Jesús Andrés (propietari) i Marta Mirosa



L’ànima de la llibreria

Som una llibreria generalista. Seleccionem acuradament els títols de narrativa, poesia, ciències socials, història… i, sobretot, els del petit racó infantil i juvenil que tant agrada als clients més menuts. Però mantenim les arrels que ens han fet créixer: les del món de la imatge. Aquest és el nostre fil conductor: les seccions de cinema, fotografia, il·lustració i àlbum il·lustrat.

Creiem en l’essència del treball de llibreter, volem que a la nostra llibreria els clients se sentin com a casa. L’espai està pensat per a ells, cada matí obrim les portes perquè qui ens visiti passegi tranquil·lament i pugui remenar llibres acompanyat per bandes sonores de pel·lícules de tots els temps, descobrint racons de lectura, l’espai de projeccions, la saleta cultural on organitzem tallers, clubs de lectura, presentacions literàries, xerrades… fins arribar a la sala d’exposicions, on es respira pau i art, tant de fotografies com d’originals de diferents artistes i il·lustradors.

La constant oferta editorial ens permet gaudir del que més ens agrada: recomanar lectures. El cert és que acaba essent el més gratificant, aquesta relació que forges amb alguns clients i la satisfacció d’ajudar-los en la tria de la seva pròxima lectura. És el quid pro quo implícit –com s’entén en la cultura anglosaxona– el que ens recorda per què estimem tant els llibres i la professió de llibreters.

Foto: Llibreria de la imatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa