Foto: Torsten Mangner


Benvolguts senyors d’Apple i de Facebook:

Ja sabem que ofereixen a les seves treballadores en risc de parir la possibilitat que es congelin els òvuls, perquè puguin tenir fills a l’edat de tenir néts. I sí, d’acord, és tot un detall. Una solució fantàstica, progressista i a favor de l’alliberament femení, oi tant.

Però resulta que se m’ha acudit un remei millor, i no em puc estar de compartir-lo amb vostès, confiant que s’afanyaran a aplicar-lo. Tant per tant, trobo que és més lògic i més rendible que financin directament l’esterilització de tota persona humana que treballi a les seves oficines de disseny (mascles inclosos, que l’app per aconseguir embarassos sense esperma encara s’ha d’inventar). Així les empleades no quedaran prenyades ni ara ni d’aquí a vint anys. Tot això que s’estalviaran. ​

El problema de tenir fills és que, a partir d’aleshores, els tens. Amb la infinitat de despeses i maldecaps que porten incorporats. Si eliminem els embarassos, eradiquem el problema d’arrel. De passada, fem una contribució decisiva a la igualtat: sense embaràs no hi ha visites al ginecòleg ni baixes per maternitat ni nens que es posen malalts justament el dia que toca presentar l’enèsima versió de l’iPhone. (Escapar-se del despatx per dur el fill al pediatre és una habilitat que, per misteris evolutius, només han desenvolupat els homo sapiens femenins.)

Aquesta mesura empresarial permetrà que les dones se sentin finalment realitzades, perquè ja no els caldrà fer malabarismes per compaginar la feina i la criança infantil. És allò del gos i la ràbia. Mira que bé: ja no haurem de reivindicar cap canvi de mentalitat social, ni lleis que obliguin els pares de les criatures a agafar-se ells també les baixes de paternitat i les reduccions de jornada. Res, tot resolt. S’haurà assolit com per art de màgia la conciliació de la vida laboral i familiar, i haurà desaparegut per sempre la discriminació poc o molt visible que fins ara encara patien les dones amb úter i amb ganes de fer-lo servir.

Els regalo la idea, i ja poden córrer a esbombar-la a través de les xarxes socials. La notícia que pagaran l’esterilització preventiva del personal batrà un record històric de “m’agrada”. M’hi jugaria l’enciam de la tortuga de casa i, ves quina cosa, el berenar dels meus quatre fills.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa