Agatha Christie va néixer el 15 de setembre del 1890 a Torquay (Anglaterra) i va morir el 12 de gener del 1976 a Winterbrook (Anglaterra). Recordem la reina del crim amb catorze reflexions que giren al voltant de la vida i de l’ofici d’escriure.

Foto: www.biography.com


1. Vaig aprendre que no es pot tirar enrere, que l’essència de la vida és anar endavant. La vida, en realitat, és un carrer de sentit únic.

2. Quan no hi ha humilitat, les persones es degraden.

3. La tristesa és el bressol d’inspiració per a tot escriptor.

4. La maldat no és una cosa sobrehumana, és una cosa menys que humana.

5. Casa’t amb un arqueòleg. Com més vella et facis, més encantadora et trobarà.

6. El mal mai es queda sense càstig, però a vegades el càstig és secret.

7. Les converses sempre són perilloses si es vol amagar alguna cosa.

8. Una de les coses més afortunades que et poden passar a la vida, crec, és tenir una infància feliç.

9. Si algú s’aferra massa als seus principis, gairebé no veurà ningú més.

10. La millor recepta per a la novel·la policíaca: el detectiu mai ha de saber més que el lector.

11. El millor moment per planificar un llibre és mentre estàs rentant els plats.

12. Cada assassí és, possiblement, el vell amic d’algú.

13. Molt pocs de nosaltres som el que semblem.

14. Un no reconeix els moments més importants de la vida fins que no és massa tard.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 15, 2022 | 09:03
    Gironí. setembre 15, 2022 | 09:03
    Soc un lector d'Agatha Christie d'ençà que tenia 15 anys. La primera obra seva que vaig llegir fou "Els elefants poden recordar". Recentment . he llegit un grapar de noveles que desconeixia i, la veritat, m'han decebut totalment; especialment un episodi protagonitzat pe Mr. Quin i Mr. Satterwaite; es tan dolent que fa riure. Tanmateix el pes de les seves obres mestres compensa sobradament tot aixó.
  2. Icona del comentari de: Eterna Agatha Christie! a setembre 15, 2022 | 22:47
    Eterna Agatha Christie! setembre 15, 2022 | 22:47
    La meva primera va ser "Sang a la piscina" i encara ara m'encanta. Fa uns cinquanta anys que la vaig llegir! Les novel.les de l'Agatha Christie em transporten al món de les dues guerres mundials i les respectives post-guerra, sense endinsar-se en la tragèdia. No aprofundeixen massa, fugen del dramatisme, dibuixen amb ironia una determinada societat, juguen a les endevinalles amb el lector, mostren emocions que podem identificar. No dedica vint pàgines a descriure un personatge si ho pot fer en dos paràgrafs. En alguns personatges reconeixes una tieta, un veí, un parent pesat... Mai, mai, Agatha Christie s'esplaia amb detalls escabrosos, ni descriu tortures o violacions, que és una moda de la novel.la de crims actual que em treu de polleguera perquè sembla que l'autor gaudeixi imaginant els terrors més espantosos. Rellegeixo a Agatha Christie de tant en tant, quan tinc grip o estic cansada o només necessito desconnectar una dies especialment nerviosos. Hi ha qui diu que no és una gran escriptora. No sabria que dir, no sóc crítica literària, però és dels pocs autors que hi torno periòdicament.
  3. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 16, 2022 | 02:20
    Gironí. setembre 16, 2022 | 02:20
    Caram!. Doncs mireu, benvolguda: a mi "Sang a la piscina" em sem bla un totxo. No em va agradar gens quan la vaig llegir per primera vegada i no m'ha agradat les dues vegades que la he rellegida. És ben bé que sobre gustos no hi ha res escrit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa