Love of Lesbian. Foto: Raquel Font


Tota una declaració de principis és el que va ser la nit de concerts Mediterràniament, programada per Estrella Damm en el marc de les festes de la Mercè, amb Love of Lesbian com a caps de cartell, compartint escenari amb el grup osonenc La Iaia i la ja veterana Fundación Tony Manero.

Si entre els milers i milers de persones que van omplir de gom a gom la platja del Bogatell de Barcelona encara quedava algú que no fos fan de Love of Lesbian, de ben segur no va poder resistir-se al desplegament d’energia que Santi Balmes i els seus van deixar anar des de dalt de l’escenari per celebrar els 20 anys de carrera musical a la capital catalana. Una ciutat on els feia tanta il·lusió tornar perquè l’última vegada el mal temps els va jugar una mala passada.

Han estat dues dècades que van començar en un garatge durant les quals els ha passat de tot –bo i dolent–, deia Balmes, que no es va estar de recordar que “cap idea hauria d’estar tancada”, fent referència al moment polític i judicial actual que viu Catalunya.

Davant de tota aquella parròquia realment entregada que ballava i cantava, els Love of Lesbian van repassar bona part de la seva trajectòria. Van sonar autèntics himnes com Maniobras de escapismo, 1999, Incapacidad moral transitoria, Club de fans de John Boy, Los toros en la Wii, Incendios de nieve, Me amo, Belice… I també, un Manifiesto delirista, en què el líder dels de Sant Vicenç dels Horts va voler comptar amb la complicitat dalt de l’escenari d’Ernest Crusats, cantant de La Iaia, “una banda a la qual admirem i que ha fet un gran bolo”.

Precisament, Balmes es va acomiadar del seu públic reconeixent que han aconseguit el seu somni. I va voler agrair al munt de sales de concerts catalanes la molt bona feina que han fet i que fan per potenciar l’escena musical, des del Màgic al Razzmatazz, Sidecar, Salamandra, Bikini, Apolo, Zeleste…. També va reclamar suport per als grups que comencen. Grups com La Iaia, que una vegada més van demostrar amb escreix perquè amb només vuit anys han aconseguit fer-se un lloc en el panorama català.

Amb un directe molt rodat i una quarantena de concerts a les espatlles, el grup de Vic va tornar a defensar davant del públic barceloní el seu tercer disc, Tornar a ser u, un treball autoeditat, publicat l’estiu de l’any passat, ple de cançons reconegudament introspectives. Però també van sonar temes dels seus àlbums anteriors: On és la màgia? (2014) i Les ratlles del banyador (2001). El públic va poder gaudir de títols com L’ós, La platja, Explosió, El meu vaixell, On ets Matilda? i una Declaració de principis, que va servir per tancar una sòlida actuació de la banda de Crusats.

I si el pop melancòlic del grup osonenc La Iaia va ser l’encarregat d’obrir la primera nit d’Estrella Damm a la Mercè 2018, els ritmes més discotequers de la Fundación Tony Manero, que van pujar puntualment a l’escenari a quarts de dues de la matinada, van servir per tancar la vetllada Mediterràniament, que tindrà una segona entrega avui també amb grans protagonistes. El fenomen de l’estiu Doctor Prats donarà pas a dos grans grups de la Garriga: Els Catarres, presentant el seu quart disc, Fins que arribi l’alba, i Gertrudis que a Barcelona tancarà la gira de presentació de l’últim treball, Ara volo alt, una mostra ben consolidada de la seva característica combinació de pop i rumba catalana amb altres ritmes. És difícil d’imaginar una millor manera i més mediterrània de tancar la temporada musical d’estiu.

Love of Lesbian Fotos: Raquel Font


La Iaia. Fotos: Raquel Font

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juny 10, 2020 | 19:36
    Anònim juny 10, 2020 | 19:36
    Sols tinc en ment algunes frases del poema, però daten dels anys 40 - 50: Pepep Perot pintor... pinto parets, portes, persianes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa