Foto: Catorze


Els fets de l’u d’octubre de 2017 quedaran gravats per sempre en la memòria col·lectiva de diverses generacions de catalans. L’astúcia popular a l’hora de custodiar urnes i paperetes, les primeres detencions de càrrecs públics, la mobilització general de la societat, la violència policial, la resistència pacífica i el desencadenament dels fets politicojudicials que se’n van desprendre acompanyaran per sempre a molts, i perseguiran tota la vida uns altres. Són moltes les imatges icòniques que va deixar la tardor del 2017. Fem un tast de les que el fotoperiodista Jordi Borràs ha publicat al llibre Dies que duraran anys (Ara Llibres).

Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs
Foto: Jordi Borràs

Foto: Jordi Borràs

Dies que duraran anys, el llibre de Jordi Borràs sobre l'1 d'octubre del 2017.

Dies que duraran anys

© Jordi Borràs
© Ara Llibres, 2018

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 01, 2019 | 07:50
    Anònim octubre 01, 2019 | 07:50
    Vergonyos el que va pasar a Catalunya, les fieçes de seguretat van carragar sibre la gent, que por molt que es digui, es pot veure a les imatges, que la policia nacional donaba canya sense mirá a on donaba..fa molta pena las detensions dels Jordis i tots els altres empresonats. Perque estan detinguts com si fosin delincuens i ancara no ha sortit la sententençia cuan a Euripa sa está dien que han de dejarlos anar a tots.pero aqui so pasan tot pel forro.. Anian altres delincuens que han robat milions dels contribuens. I estan dintre dels partits que volen gobernar España...dina fastic tot com parlen de Barcelona, com si fosim una ciutat amb guerra, cuan sa demostrat que es la ciutat que ha tingut mes turistes, i aqui has reb a tothom amb educaçio, amabilitat i simpatia i aqui no está pasan res del que diuen els diaris i las televisións..nomes demanem, que la Justicia sigui coheren i no es deigi portar per el reiet i altres franquistas...deigi anar als presos, que jo crec que ja gan pagat sufiçien, i que si tan hans idian ans donguin la Independençia, i si no que ens deigin viures tranquils ....i no acabaria mai.... ..
  2. Icona del comentari de: Un català a octubre 01, 2021 | 13:18
    Un català octubre 01, 2021 | 13:18
    El dia de la butifarrada la policia va donar quatre galetes i els indepes plorareu tota la vida, vinga ja!!!! us voleu equiparar als jueus i sou uns covards.
  3. Icona del comentari de: Md Villas a octubre 01, 2023 | 12:36
    Md Villas octubre 01, 2023 | 12:36
    Tenim el llibre, però que bé que va tornar a mirar aquestes fotografies... gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa