Foto: Muntanya de Llibres


Per mi la introducció a la lectura va ser als dotze o tretze, llegint Tirant lo Blanc, una versió adaptada que he rellegit un parell de cops. Em va agradar sobretot per la manera amb què Joanot Martorell descrivia cada fet, per l’èpica dels petits detalls. I també pel llenguatge, aquest català antic tan allunyat dels nostres temps i tan ric al mateix temps, que ens permet transportar-nos a aquella època.

De Tirant lo Blanc recordo aquella frase “E donant del genoll en la dura terra”, que és per això que hem fet aquesta foto. Més tard vaig llegir Espill, i tres quarts del mateix: em va agradar molt.





El llibre recomanat

Títol: Tirant lo Blanc.
Autor: Joanot Martorell.
Editorial: Edicions 62.
Any d’edició: 2016.

Qui el recomana

Llibreria: Muntanya de Llibres.
Adreça: Jacint Verdaguer, 31, Vic.
Qui la cuida: Xevi i Marta Cortacans, Roger Palomeque i Carme Ametller.






L’ànima de la llibreria

La nostra llibreria té l’ADN dels viatges i de la muntanya. Malgrat que cada vegada tenim més seccions, la nostra especialització són aquestes dues. Això ha fet que a vegades visquéssim una mica fora de la realitat del món llibreter. Però els darrers anys, en “obrir-nos” amb noves seccions, hem tastat la realitat.

L’ofici està més viu que mai malgrat que cada vegada hi hagi més formats de lectura, als quals les llibreries no hi tenen res a pelar. Això fa que la nostra llibreria, com tantes d’altres, s’hagi convertit en un espai cultural. Nosaltres tenim l’Espai Cultural Canigó dedicat exclusivament a exposicions, presentacions i actes culturals.

Foto: Llibreria Muntanya de Llibres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa