Recital al Marquet de les Roques. Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac Foto: Poesia als Parcs


La natura ha inspirat des de temps immemorials l’art, que l’ha reproduït, o explicat, o contemplat amb l’ull de qui observa una força incontrolable. Però la natura també és un indret, un sòl d’on la creació treu el cap i hi arrela. Amb aquesta idea, el cicle poètic Poesia als parcs. Lletres i paisatges, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Parcs Naturals i amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, casa poetes i poesia amb espais naturals que els són propers.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges porta lectures i recitals poètics a la natura durant tot l’any per preservar i divulgar el patrimoni literari del territori. Durant tot l’any menys als mesos d’hivern, que no cal sotmetre la paraula –ni qui l’escolta– a les seves inclemències. Des del Montseny fins al Monstant, des de l’Alguer fins al Garraf, espais naturals com la Font de Sant Marçal i indrets emmarcats per la natura com la Cartoixa d’Escaladei, han acollit des de la primavera aquest agermanament entre paisatge i expressió poètica en totes les seves múltiples versions i matisos.

Però abans que el fred hivern faci hostils els espais verds, encara tenim l’oportunitat de gaudir d’aquestes dues cites amb la poesia:

Diumenge 28 d’octubre, a les 12h.
Espero meravelles: per celebrar el centenari del naixement de Montserrat Abelló Mirna Vilasís en cantarà poemes, musicats per Xavi Múrcia.
Centre Cívic El Roure (Av. de Sitges, 14. Begues, Parc del Garraf).



Diumenge 4 de novembre, a les 12h.
El poema de la vaca: recital familiar a càrrec de Josep Pedrals, amb acompanyament musical de l’Orquestra Fireluche.
Plaça del Castell (c/ del Castell, 31. Castellet i la Gornal, Parc del Foix).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa