Foto: Kocori- Estudi gràfic


La Col·lecció Compendium d’Anagrama va néixer no fa pas massa amb la intenció de publicar, en edicions molt cuidades, les obres completes dels autors estrella de l’editorial. Una idea que, pels seguidors d’aquesta editorial, és una meravella.

A Todos los cuentos es publiquen, revistats i en un sol volum de 700 pàgines, els llibres de relats ¿Quieres hacer el favor de callarte, por favor?, De qué hablamos cuando hablamos de amor, Catedral, Tres rosas amarillas i Si me necesitas, llámame. Tot un luxe tenir en un sol volum l’obra completa d’un dels autors americans que ha deixat una empremta més profunda!

Raymond Carver va ser, juntament amb Richard Ford i Tobias Wolff, el màxim exponent del que va batejar-se com “realisme brut”. En els seus contes, lacònics, precisos i d’una intensitat emocional continguda, transforma la vida mateixa en literatura. Personatges desolats i colpejats per la vida són retratats amb una gran humanitat i convertits, així, en herois quotidians que ens parlen d’una Amèrica desemparada que ja no creu en “el somni americà”.

Així, els seus contes, formen una fragmentària “gran novel·la americana”, mancada de qualsevol excés sentimental, que colpeja directament el cor a través d’un estil totalment depurat.




El llibre recomanat

Títol:
Todos los cuentos
Autor: Raymond Carver
Editorial: Anagrama
Any d’edició: 2016


Qui el recomana

Llibreria:
Papasseit
Adreça: Barcelona, 25, Manresa
Qui la cuida: Miquel Sanchis i Anna Roca







L’ànima de la llibreria

La Llibreria Papasseit va néixer el juny del 2013 per construir a Manresa un mercat de llibres de segona mà que apostés per la qualitat tant dels exemplars (en forma i en contingut) com del servei.

Amb la voluntat d’establir una diferència en un món editorial que tendeix a la globalització, la llibreria ofereix també una selecció de títols nous.

Més enllà de la venda de llibres, i en una aposta per la cultura entesa d’una forma integradora, es programa també una agenda cultural que inclou presentacions de llibres, recitals de poesia, teatre per escoltar, concerts en petit format, exposicions artístiques, etc.

La llibreria, que inicialment estava ubicada al barri antic de Manresa, va canviar de local el maig de l’any 2017. Ara compta amb el doble de metres quadrats que l’anterior per poder oferir, d’aquesta manera, una major quantitat de títols i disposar de més espai per a les activitats culturals.

Foto: Kocori- Estudi gràfic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa