Foto: Casa del Llibre


Aquest llibre ha estat una de les sorpreses d’aquest any. En Miguel Ángel Hernández escriu amb gran habilitat una novel·la de no-ficció, una confessió autobiogràfica sobre la seva infància i adolescència, truncada de manera sobtada i tràgica.

La nit de Nadal de 1995, el millor amic i veí de l’autor assassina la seva germana i, tot seguit, se suïcida. Vint anys després les ferides continuen obertes i aquest llibre neix per poder explicar-les als altres, però sobretot a un mateix.

Una novel·la que no amaga la seva predilecció per la narrativa d’escriptors com Emmanuel Carrère, Sergio del Molino i Delphine de Vigan. Una prosa senzilla, però alhora intel·ligent, incisiva i sensible. No oblideu el seu nom.


Carles Cobaleda



El llibre recomanat

Títol:
El dolor de los demás.
Autor: Miguel Ángel Hernández.
Editorial: Anagrama.
Any d’edició: 2018.


Qui el recomana

Llibreria: Casa del Llibre.
Adreça: passeig de Gràcia, 62.
Qui la cuida: Damien Duby (director),
Mònica Torrallardona, Mireia Solsona, Ximena Paczy, Meritxell Gabaldà, Carles Picó, Àurea Rebull, Sandra Casals, Jose Noguero, Txell Simón, Lídia Rull, Noelia Gabriel, Anabel Sández, Anabel Espada, Carles Cobaleda, Roberto Espada, Isabel Olmos, Núria Puértolas, Ana Vidal, Nicole Archille, Chema Moreno, Arnau Castro, Adriana Leira, Laura Ventallò, Lola Molina, Yolanda Cervera, Sergi Fuentes, Raquel Zorrilla, Esmeralda Bonilla, Cristina Bartle, Bernat Requena, Vanessa Yawo, Noelia Abarca, Ana Pérez i… les desenes de llibreters i llibreteres que han deixat un trosset de la seva ànima a la llibreria.


L’ànima de la llibreria

La Casa del Llibre del passeig de Gràcia va ser fundada el 3 de març de l’any 2000. Molts dels seus primers treballadors i treballadores provenien de la Llibreria Austral del carrer Roger de Llúria. Forma part de la cadena de llibreries La Casa del Libro, fundada l’any 1923 a la Gran Via de Madrid; que forma part del Grup Planeta.
Som una llibreria generalista, on podeu trobar tant les darreres novetats o best-sellers com un fons molt acurat.

La seva situació al bell mig del passeig de Gràcia fa que sigui un lloc constant de pas, on la gent es queda sorpresa per les seves grans dimensions. Si haguéssim de destacar què la fa especial, sens dubte seria els seus llibreters i llibreteres, que són l’ànima de la llibreria. Són persones amb un bagatge cultural immens, que senten una dedicació absoluta pel món de la lectura i la cultura.

Han passat, possiblement, desenes de treballadors i treballadores en tots els anys que fa que funciona, però cada un d’ells ha deixat una marca o un segell en el seu amor als llibres. Els que actualment hi treballem, vivim l’ofici com alguna cosa més que una simple feina a fer cada dia. Que et pugui emocionar un llibre infantil, una biografia o una novel·la ens dona motius per seguir fent la nostra feina.

Foto: Casa del Llibre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa