Mares de ningú

Les coses de la vida

Perquè si una criatura és una càrrega, imagina't un home!

| 08/06/2015 a les 20:11h
Especial: Mares de ningú
Arxivat a: Cambres pròpies, Mares de ningú

Foto: Kalle Gustafsson


I vaig robar la criatura perquè quina altra cosa podia fer si no robar-la, si la tenien per allà, la pobra, i ningú no se'n cuidava, i ja t'ho pots creure o no, però així és, així és com t'ho dic, que tenien la criatura per allà, amb la roba bruta, vinga plorar, i tots estaven massa ocupats per fer-li cas, i jo me la vaig emportar perquè ja feia temps que me la volia endur d'aquell lloc, perquè aquell lloc no és un bon lloc per a cap criatura, quina mena de vida li pot esperar.
 
Al principi vaig pensar en la mare, que potser la trobava a faltar, però ràpidament vaig saber que no, que una criatura en un lloc com aquell només fa nosa, i quan una criatura fa nosa al final tothom se n'oblida, perquè una criatura necessita moltes atencions, sí, i si no les ha de tenir totes, millor que algú se l'endugui, i aquest algú vaig ser jo.
 
Així que la vaig treure d'aquell lloc vaig respirar millor, ja sense remordiments, sense culpabilitat, perquè en el fons li havia fet un bon favor a la mare i a la criatura, i també a mi, que potser mai no tindré cap criatura i així, mira, me la puc fer a mida i sense haver de carregar amb cap pare, amb cap home, perquè si una criatura és una càrrega, imagina't un home!
 
Vaig començar a caminar i caminar i no et pensis que tenia gaire idea d'on anar, perquè al principi quan robes una criatura, i això ho explico perquè potser t'hi trobes, al principi quan la robes comences a imaginar com serà la teva vida, i t'imagines la vida futura, i la criatura ja gran, gran i agraïda pel que vas fer per ella, però mai no se t'acut què faràs les primeres hores, i aquestes són les més difícils. Jo per exemple vaig optar per caminar, perquè a mi caminar sempre m'ha agradat, i caminava i caminava sense pensar, perquè les coses que em venien al cap tampoc no eren gaire boniques... i quan me'n vaig adonar, ja no em sentia els braços de tant com pesa una criatura si la portes molta estona a sobre.

I vaig parar un moment a descansar, i no vaig trobar un lloc millor que una església, i allà, en una escala de l'entrada, vaig seure, i així que anava entrant la gent, així ens anava deixant una mica de diners, o de pa, i el pa era per a mi, perquè la criatura encara no en menjava, de pa... i jo vaig pensar, fixa't, i ho vaig dir en veu alta, com si parlés amb la criatura, encara que no entengués prou les paraules, però ho vaig dir perquè ho sabés... vaig pensar, fixa't, nascuda del pecat i tots aquests creients passen i ens ajuden sense imaginar-s'ho. Quines coses té la vida.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La nova exposició de la MAPFRE posa el focus en els artistes que van utilitzar el pastel
Imatge il·lustrativa
La Universitat de Barcelona impulsa una jornada de trobades divulgatives
Imatge il·lustrativa
El Macba programa una jornada sobre l’empremta de la repressió i la despossessió colonial
Imatge il·lustrativa
L'Institut del Teatre ofereix uns estudis per aprofundir en l'escenificació i la tecnologia digital
Imatge il·lustrativa
L'únic camí per fer una gran feina és estimar el que fas
Imatge il·lustrativa
Un cicle de la Filmoteca recupera films que han estat amagats durant anys
Imatge il·lustrativa
Una animació mostra la il·lusió d'un gos per ajudar els altres
Imatge il·lustrativa
Una animació mostra la importància de saber-se mesurar per no perdre el nord